• 3

Milioni i milioni ljudi će osetiti glad ako se ne desi nešto od ovih 9 stvari

Rat u Ukrajini dovodi do još veće nestašice hrane i još više podiže cene. Kongres ima 9 zakona kojima to može da spreči

  • 3
Dolari pare cena hrane hrana SAD USA Amerika

Foto: Shutterstock

Porodice širom Amerike nesigurne su i na ivici litice gladi. Sa inflacijom u porastu i problemima u lancu snabdevanja, sve više porodica se okreće bankama hrane, primoravajući programe širom zemlje da racionalizuju zalihe i umanjuju usluge.

A sada rat u Ukrajini dovodi do još veće nestašice hrane i još više podiže cene, prenosi CNN.

Američko ministarstvo poljoprivrede (USDA) procenilo je da čak 30 miliona odraslih i 12 miliona dece živi u domaćinstvima koja nemaju dovoljno hrane. A istraživanje pulsa domaćinstava američkog Biroa pokazalo je da u poslednjih sedam dana 10,3% ispitanika ponekad ili često nije imalo dovoljno hrane.

Lokalne organizacije za pomoć u hrani su suštinski resursi zajednice za porodice tokom ove krize, ali ne mogu sve sami. Zbog toga gradonačelnici širom Sjedinjenih Država pozivaju Kongres da preduzme brzu akciju za rešavanje nadolazeće litice gladi.

Već smo videli šta mogu da urade snažna akcija i finansiranje iz Kongresa. Počevši od marta 2020. godine, Kongres je proširio podobnost i povećao nivoe beneficija federalnih programa ishrane kao što je Program dodatne pomoći u ishrani (SNAP), koji opslužuje više od 41 milion ljudi. Ove akcije sprečile su da veći broj Amerikanaca ostane gladan tokom pandemije.

Međutim, ako Vašington uskoro ne reaguje, mnogi programi koji su služili kao spas tokom pandemije će isteći, a milioni drugih će ostati gladni.

Početkom marta ove godine, kao deo Omnibus paketa, Kongres nije uspeo da obnovi vitalni program odricanja od školskog obroka, koji obezbeđuje besplatne ručkove onima kojima je potrebna. Ističe 30. juna, a milioni školaraca će izgubiti vitalnu korist ako se ne obnovi.

Proširene beneficije SNAP-a takođe će u potpunosti isteći kada Bajdenova administracija proglasi vanredno stanje javnog zdravlja u državi Covid-19 završenom, što bi moglo doći ovog leta nakon poslednjeg produženja Bajdenove administracije od 90 dana počevši od 16. aprila. Kombinovano, ove akcije prete da će naterati milione porodica da biraju između držanja hrane na stolu i podmirivanja drugih bitnih troškova.

Ne može biti goreg vremena za uklanjanje ovih sigurnosnih mreža, piše CNN.

Ali dobra vest je da je u Kongresu predstavljeno devet zakona, koje su svi podržali američki gradonačelnici — koji bi sprečili milione da padnu u nesigurnost na kraju.

Ovi zakoni moraju biti usvojeni, a Kongres takođe mora da se pozabavi propustom u odricanju od školskog obroka dok su milioni dece i dalje bez dovoljno hrane.

Sigurnost hrane i jednakost ne bi trebalo da budu stranačka pitanja uosstalom, zaključuje CNN.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brut

    27. april 2022 | 23:16

    Svim milijarderima oteti te milijarde i podjeliti sirotinji, a bagru strpati u zatvore.

  • Mihajlo

    28. april 2022 | 19:44

    Zašto onda teraju farmere da smanje proizvodnju za 20% zbog kobajagi klimatskih promena?

  • Jes

    28. april 2022 | 09:23

    Potpuno se slažem! Recept je odličan, beće biti ni gladi, ni pohlepe,

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>