• 6

"Sada ću da kupim Mekdonalds i Koka-Kolu": Mask nastavlja u svom maniru

Amerikanac godinama unazad ne krije da mu je Tviter omiljena društvena mreža, gde voli da provocira i komunicira sa svojim pratiocima

  • 6
Elon Musk, Ilon Mask, Koka Kola, Mc Donalds Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Najbogatiji čoveka sveta, osnivač Tesle i SpaceX-a, i od nedavno vlasnik Tvitera, Ilon Mask, "težak" je čak 240 milijardi dolara - prema proceni Forbsa.

Sve epitete koji ga "prate" mogli bismo da nabrajamo u nedogled, ali ono što je na kraju dana u fokusu - jeste njegov neverovatan uspeh.

Amerikanac godinama unazad ne krije da mu je Tviter omiljena društvena mreža, gde voli da provocira i komunicira sa svojim pratiocima, a ni sada - kada je kupio za čak 44 milijarde dolarane "odriče se" stare navike.

Tako se ovih dana Mask šali i na račun kupovine drugih kompanija, divova kao što su Mekdonalds i Koka-Kola.

"Slušajte, mogu da učinim čuda, ok", napisao je milijarder iznad skrinšota svog tvita u kojem piše: Sada ću da kupim Mekdonalds i popravim sve aparate za sladoled.

Iako je Mask na tronu sveta po bogatstvu i vlasnik jedne od najpopularnijih društvenih platformi, njegova "primarna firma" trpi zbog toga. Naime, Tesla je juče izgubila 126 milijardi dolara vrednosti, a njene deonice su pale zbog brige oko Maskove kupovine Tvitera.

Treba reći i da se Mask zalaže za slobodu govora na Tviteru, o čemu se oglasio više puta, tako da će vreme pokazati šta sve možemo očekivati ubuduće. I do sada je umeo da se šali na razne načine i da mnoge provocira i "potkačinje", a sada kada je vlasnik mreže, koliko daleko će otići?

Nedavno se osvrnuo i na popularan američki brend, ovim rečima: Sledeće što kupujem je Koka-Kola, da bih vratio kokain unutra.

Kakvo je vaše mišljenje o najbogatijem čoveku sveta i kako tumačite njegove, često, šaljive tvitove?

Video: Šta je pokazao startap skener, kakva je naša scena?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>