• 1
 ≫ 

Danas zvanično prestaje da postoji Komercijalna banka: Ovo je novo ime jednog od stubova bankarstva u Srbiji

 ≫ 

Komercijalna banka beležila dobre rezultate od početka godine

  • 1
Komercijalna banka, NLB banka Ilustracija: Nikola Jovanović

Danas se očekuje pravno spajanje NLB i Komercijalne banke. To znači da od danas ta banka posluje kao NLB Komercijalna banka.

Kako je ranije rečeno, rezultati u prva dva meseca ove godine su dobri, iako je banka bila u procesu pripajanja, kao i da je zabeležen rast depozita.

U prvom intervjuu posle objave da NLB preuzima Komercijalnu, Blaž Brodnjak je otkrio za Telegraf Biznis da žele Komercijalnu banku još više približe klijentima.

Komercijalna će biti partner i građanima i privredi, naveo je za naš portal tada. Takođe, u ekkluzivnom intervjuu za naš portal, predsednik upravnog odbora Komercijalne banke i član uprave NLB d.d, matice NLB Grupe, Arčibald Kremser govorio je o sudbini Komercijalne banke, klijenata, kredita i budućnosti u Srbiji.

Nedavno, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, NLB Group Vlastimir Vuković nedavno je izjavio da će ova banka od tada nuditi više, jače i brže.

Odgovarajući na pitanje o poslovanju banke rekao je da posluje odlično, da ima dve milijarde evra depozita stanovnistava, da je stabilna i visokokapitalizovana i da je jedan od stubova bankarstva u Srbiji.

Ljubljanska NLB banka planira da otvori u Beogradu IT centar, potvrđeno je za Telegraf Biznis u sedištu ove banke u Ljubljani.

Vest se brzo proširila regionom i postavila pitanje - zašto Beograd, a ne Ljubljana? Proveravali smo šta to ima Srbija kao poslovno okruženje što je uticalo na ovu odluku NLB-a koja je odnedavno vlasnik Komercijalne banke.

Jedan od osnovnih razloga kako su rekli za naš portal jeste problem da popune upražnjena mesta za istraživanje i razvoj u Sloveniji. Opširnije u našem posebnom tekstu. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    29. april 2022 | 10:17

    Prodadose najjacu i najkvalitetniju banku.To se jednostavno ne radi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>