• 0

Mask prodao deonice Tesle vredne četiri milijarde dolara

Primedbu je dao kao odgovor na račun koji snažno promoviše Tesline deonice

  • 0
Elon Musk Ilon Mask Twitter

Foto: Tanjug/AP, Twitter

Ilon Mask prodao je oko 4 milijarde dolara vredne Tesline deonice u danima nakon svoje ponude da preuzme Tviter.

U naletu trgovanja obavljenih u utorak i sredu, izvršni direktor Tesle i SpaceX-a otpustio je oko 4,4 miliona deonica svoje kompanije za električna vozila.

Najveći deo prodaje izvršnog direktora obavljen je u utorak, pokazuju prijave. Tesline deonice pale su tog dana za 12 posto, ali su u sredu porasle za manje od jedan bod.

Kako su prijave postale javne, Mask je na Tviteru napisao: "Ne planira se dalja prodaja TSLA nakon danas." Primedbu je dao kao odgovor na račun koji snažno promoviše Tesline deonice, proizvode i Maska na društvenoj mreži.

CNBC se obratio Tesli i Masku kako bi ga pitao kako tačno planira da upotrebljava prihod i je li prodao više Teslinih deonica nakon 27. aprila, poslednjeg datuma za prijavu u četvrtak. Na zahtev za komentarom nisu odmah odgovorili.

Maks se nadmeće za kupovinu Tvitera i preuzimanje društvene mreže u privatno vlasništvo za 54,20 dolara po deonici, ukupno oko 44 milijarde dolara. Kako bi to učinio, Mask je osigurao 25,5 milijardi dolara potpuno predanog duga, uključujući 12,5 milijardi dolara zajmova za svoje deonice Tesle.

Tviter je prihvatio njegovu ponudu ranije ove nedelje, ali dogovor još uvek zahteva odobrenje deoničara i regulatora.

Mask bi trebalo da plati Tviteru naknadu za raskid od milijardu dolara ako ne uspe da osigura dovoljno sredstava za dovršetak posla za kupovinu poslovanja društvenih medija, prema regulatornoj prijavi u utorak.

S druge strane, Tviter bi Masku dugovao naknadu od milijardu dolara ako prihvati konkurentsku ponudu ili ako deoničari odbiju dogovor, prema istoj prijavi.

Video: Ilon Mask testira podmornicu za spasavanje dece iz tajlandske pećine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>