• 1

Kombank Dvorana promenila ime u MTS Dvorana

Kako direkcija ove ustanove najavljuje, ciljevi kojima će i dalje težiti biće afirmacija kulture, zabave i umetničkih vrednosti sa mnogo novih aktivnosti i sadržaja

  • 1
Kombank dvorana, MTS Dvorana, Dom sindikata Foto: Veroljub Adamović

Obnovljeni muzički festival "Beogradsko proleće", koji je sinoć održan u bivšoj Dvorani Doma sindikata, do nedavno Kombank Dvorani, bio je samo uvod u novu epohu i tradiciju, sa novim imenom - MTS Dvorana.

Kako direkcija ove ustanove najavljuje, ciljevi kojima će i dalje težiti biće afirmacija kulture, zabave i umetničkih vrednosti sa mnogo novih aktivnosti i sadržaja - koncerti, premijere filmova, pozorišne predstave, izložbe, razne promocije multimedijalnih programa, premijere igranih TV serija.

Kroz ovaj multifunkcionalan objekat tokom prethodne četiri godine, od 2018. od kako je otvoren u novom, rekonstruisanom izdanju, prošlo je blizu 650.000 posetilaca.

Publika je prisustvovala najrazličitijim formama, upravo navedenih sadržaja, od filmskih premijera, festivala i bioskopskih projekcija, preko koncerata, predstava, opera, kabarea, ali i kongresa, seminara i mnogih korporativnih zabava.

U Velikoj sali nastupali su mnogi velikani domaće muzičke scene među kojima je i pokojni Ðorđe Balašević, koji je 2018. godine rasprodao pet uzastopnih večeri.

Na samom otvaranju aprila 2018. prisustvovao je doajen jugoslovenske scene Ðorđe Marjanović, takođe sada pokojni umetnik, dok su se sa pozornice Velike sale publici poklonila najveća rediteljska i glumačka imena na svečanim filmskim premijerama.

mts dvorana Foto: Telegraf.rs

Dvorana je uvek bila bogata sa značajnim koncertima domaćih i regionalnih muzičara rok i pop scene: Van Gogh, Električni orgazam, Nikola Vranjković, Rambo Amadeus, Kerber, Galija, Neverne bebe, Zana, Goran Karan, Zoran Predin, Željko Samardžić, Amira Medunjanin, Sergej Ćetković, Lajbah, Beti Ðorđević, Jelena Tomašević, Željko Vasić, Bojana Stamenov, Legende i mnogi drugi.

Nastupali su i strani bendovi i solo izvođači kao Hooverphonic, Ben Kaplan, Krista Bel, i muzički ansambli za decu i odrasle.

Svake godine tradicionalno se na ovom mestu održavaju poznati filmski festivali: FEST, DOK Fest, Festival autorskog filma, festival za decu KIDS fest sa tradicijom od 17 godina, "Sedam veličanstvenih" - festival dugometražnog dokumentarnog filma.

Svim navedenim i ostalim umetničkim događajima zaokružen je jedan značajan period u radu bivše Kombank Dvorane, koja je od danas postala i zvanično MTS Dvorana.

U narednom periodu zajedničkim snagama sa umetnicima vrhunskog renomea ova ustanova će nastaviti da radi na na daljoj afirmaciji kulture i pravih vrednosti.

Nedavno je u Maršalovom salonu MTS Dvorane promovisana treća sezona TV serije "Državni službenik" autora Predraga Gage Antonijevića, čiji je koproducent Telekom Srbija, odnosno generalni sponzor mts Dvorane.

Na predsatavljanju serije bili su glumci iz ovog gledanog špijunskog projekta - Milan Marić, Igor Ðorđević, Marta Bjelica, Radovan Vujović, Ljubomir Bulajić, kao i režiseri serijala - Miroslav Lekić i Ivan Živković.

Cilj organizatora događaja je da muzički, filmski i kulturno-umetnički događaji nastave da žive i tokom narednih godina, pod novim imenom, ali pod istim krovom, i sa istim entuzijazmom i radošću zadrže čuveni sjaj "beogradskog hrama i stecišta kulture", navedeno je u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>