• 0

Cure tajni Maskovi planovi za Tviter koje deli s bankarima: Otkazi, plaćanje tvitova, angažovanje influensera…

Maskovi razgovori iza očiju javnosti u suprotnosti su s njegovim javnim izjavama o kupovini Tvitera

  • 0
Elon Mask Musk Twitter Tviter Foto: JIM WATSON/AFP/ Profimedia, Twitter

U razgovorima s bankarima pre nego što je preuzeo Tviter, Ilon Mask je navodno predložio smanjenje broja radnika, pozivanje uticajnih osoba (influensera) da kreiraju sadržaj i uvođenje usluga pretplate kako bi se poboljšao rezultate kompanije.

Prema pisanju medija, Mask je takođe predložio unovčavanje tvitova i smanjenje plata izvršnim direktorima i odboru. To su, prema izveštajima Blumberga, Vašington posta, i Rojtersa potvrdile neimenovani izvori koji su upućeni u Maskove planove.

Mask se obratio bankarima nakon što je 14. aprila objavio svoju ponudu za kupovinu Tvitera i pre nego što je odbor kompanije, 12 dana kasnije, prihvatio njegov predlog vredan 44 milijarde dolara.

Iako je Mask izneo ove ideje bankarima kako bi poboljšao rezultate kompanije, nije ih uključio u formalne planove koji su predstavljeni upravnom odboru kompanija. Umesto toga, rekao je da će se pobrinuti da posao bude isplativ.

Maskovi razgovori iza očiju javnosti u suprotnosti su s njegovim javnim izjavama o kupovini Tvitera. “Tviter nije način da zaradite novac”, rekao je Mask na događaju uživo 14. aprila.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>