• 1

Država zaplenila novac od Šiaomija zbog kršenja zakona

Kompanija za pametne telefone saopštila je da posluje u skladu sa lokalnim zakonima

  • 1
muskarac krisom fotografiše mobilnim telefonom, mobilni telefon, voajer manijak

Foto: Shutterstock

Indijske vlasti danas su zaplenile 725 miliona dolara od kineske kompanije za pametne telefone Šaomi, zbog kršenja indijskih zakona o deviznom poslovanju ilegalnim uplatama prema inostranstvu.

Državna agencija za finansijske istrage, objavila je na Tviteru da je novac zaplenjen od lokalne poslovne jedinice Šiaomija.

Mediji tvrde da je ovaj potez usledio nakon pokretanja istrage u februaru ove godine zbog zabrinutosti povodom ilegalnih tokova novca prema inostranstvu, prenosi Tanjug.

Iz državne agencije je sopšteno da je kineski proizvođač pametnih telefona prebacio 725 miliona dolara na račune "tri subjekta sa sedištem u inostranstvu'''' pod maskom plaćanja autorskih honorara, navodi se u saopštenju koje prenosi Pres Trast of India (PTI).

Ranije ovog meseca, agencija je u regionalnoj kancelariji kompanije u južnom gradu Bengaluru ispitala i potpredsednika korporacije Šiaomi Manua Kumara Jaina, prenosi PTI.

Kompanija za pametne telefone saopštila je da posluje u skladu sa lokalnim zakonima i dodala da je vršila "legitimne isplate tantijema i autorskih prava", navodi se u saopštenju koje je prenela televizija Nju Delhi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    1. maj 2022 | 07:59

    А то ти је земља, а не Србија одакле паре излазе на све стране, као сито смо....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>