• 2
 ≫ 

Tri protestna skupa za 1. maj u Beogradu: Kakve poruke šalju sindikati

 ≫ 

Grupa od nekoliko desetina učesnika ovog skupa nosili su velike transparent s natpisom "Ujedinimo se protiv siromaštva, fašizma i rata"

  • 2
Prvi maj, Dan međunarodnog rada, Prvomajski miting radnici, aktivisti Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Povodom Međunarodnog praznika rada 1. maja na beogradskom Tru Nikole Pašića danas u 12 časova tri odvojena protestna skupa održavaju Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost", Politička platforma "Solidarnost" i koalicija "Moramo", kao i Nova komunistička partija Jugoslavije.

"Solidarnost" i koalicija "Moramo" najavili su da će nakon okupljanja prošetati centrom Beograda do spomenika Dimitriju Tucoviću na Trgu Slavija.

Grupa od nekoliko desetina učesnika ovog skupa nosili su velike transparent s natpisom "Ujedinimo se protiv siromaštva, fašizma i rata", prenosi Tanjug.

UGS "Nezavisnost", koji je okupio oko 200 svojih članova organizovao je tradicionalnu akciju "Opasuljivanje" tokom koje će kuvati pasulj i podeliti ga okupljenima i prolaznicima.

"Pozivamo vas da se zajedno borimo protiv svih vidova nepravde, da podržimo koleginice i kolege u njihovoj borbi za radnička prava bez obzira gde rade. Pozivamo vas na solidarnost sa našim kolegama u drugim zemljama, jer sindikalna solidarnost ne poznaje granice, piše u proglasu UGS Nezavisnost.

Video: Telegrafova kamera iznenađenja: Budili smo uspavane momke na uranku i snimili reakcije

Medu okupljenima su Nebojša Zelenović, predsednik ZzS i jedan od lidera koalicije "Moramo", Biljana Stojković, kandidatkinja za predsednicu Srbije i članica Skupštine slobodne Srbije...

Nešto posle 12.30 sati "Solidarnost" i koalicija "Moramo" krenuli su u šetnju Terazijama i dalje Ulicom kralja Milana ka Slaviji. Policija je zaustavila saobraćaj u traci kojom se kreće kolona.

Video: Protest podrške ruskom narodu u Beogradu, okupilo se oko 1.000 ljudi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    1. maj 2022 | 13:55

    Sindikati bi najpre trebali da se odmaknu od vlasti, a potom da se izbore da radnik kod privatnika u opste sme da se sindikalno organizuje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>