• 20
 ≫ 

Kompanija je promenila ime keksa "domaćica" i izazvala buru: Da li je korektno biti i menadžerka?

 ≫ 

Kampanja koja je krenula naopako

  • 20
Keks Domaćica Kraš

Foto: Promo

U želji da bude u skladu s trendovima, Kraš je odlučio da modernizuje jedan od svojih legendarnih proizvoda koji se prodaje i u Srbiji i učini ga keksom novih progresivnih generacija. Radi se o keksu "Domaćica" koji su osuvremenili tako što su uz naziv keksa dodali i neka druga zanimanja.

Uz to što su domaćice.

Pa tako postoji "Domaćica i menadžerica", "Domaćica i pravnica, "Domaćica i programerka", "Domaćica i umetnica" kao i "Domaćica i medicinska sestra".

Mnogima se ovo dodavanje zanimanja uz naziv Domaćica nije svidelo. Na društvenim mrežama smatraju da je ovo pokušaj političke korektnosti, koji nije dobro prošao.

Kraš je pokrenuo inicijativu da se osavremeni pojam domaćica u rečnicima, a kako bi kupci učestvovali u tome da li treb da se nalazi pored polica s Domaćicama.

"Domaćica & programerka i dalje vredno rade. Još malo i stranica je tu", poručili su iz Kraša.

"Verujemo da će javnost prepoznati pravu nameru ove kampanje te sve pozivamo da se uključe u osveštavanje i promovisanje te društveno važne teme. Više detalja o celokupnoj kampanji biće dostupno na stranici kras.hr/hr/ijasamdomacica tokom nedelje", saopštili su u međuvremenu iz Kraša.

Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima.

Video: Trik jednog tate: Kako da otvorite keks, a da ne prospete nijednu mrvicu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    3. maj 2022 | 09:48

    Šta mi mislimo? Mislimo da je ovo plaćeni oglas, koji treba da izazove nekakve polemike.Keks ko keks.Ranije nije bilo toliko izbora pa je i bio omiljen, a sada kada je izbor orgoman pao je na lestvici omiljenih.Ove igrarije oko rodne ravnopravnosti su mi jadne i smešne, naravno i besmislene.

  • Miki

    3. maj 2022 | 09:47

    Domacica i starleta

  • Endokin

    3. maj 2022 | 10:29

    Totalna glupost, ako je u pitanju kampanja za ženska prava. Nema ničeg nekorektnog u tome da se keks zove samo "Domaćica". To je samo jedan kompliment u ženskom rodu tj. ako neka dama posluži taj keks ona je dobra domaćica. To u svakom slučaju ne znači da ona ne može biti i nešto drugo u životu. Uzmimo primer, ja jednoj dami kažem da ima lepe oči i ona se uvredi što joj pritom nisam rekao da ima i lep nos, ruke...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>