• 3

Nemojte da se iznenadite: Od danas Komercijalna banka ovako izgleda

NLB Komercijalna banka poslovaće kao univerzalna banka sa specijalizovanim rešenjima

  • 3
NLB banka Foto: Promo

Komercijalna i NLB Banka su se, nakon godinu i po dana rada na jednom od najkompleksnijih integracionih procesa u regionu, uspešno spojile u NLB Komercijalnu banku – sistemsku i treću najveću banku u Srbiji, članicu NLB Grupe, vodeće regionalne bankarske grupacije.

Posle neradnih dana, danas 4. maja, prvi put će biti u novom ruhu.

Nova banka imaće 4,8 milijardi evra vrednu zajedničku aktivu, oko 140.000 više klijenata, za približno 25 procenata veći kreditni portfolio, nov set kartica usklađenih sa standardima NLB Grupe, kao i značajno više proizvoda i usluga, ali i jednu od najvećih mreža bankomata i ekspozitura u zemlji.

“Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na zaposlene obe banke, koji su ovaj zahtevan proces završile uspešno kao jedan, jedinstven tim, snažno udružen u zajednički cilj: brigu o našim klijentima. Želimo da im se zahvalimo i čestitamo im, kao i da poželimo srdačnu dobrodošlicu klijentima u NLB Komercijalnu banku“, istakao je CEO NLB, matične banke NLB Grupe Blaž Brodnjak i dodao:

NLB Komercijalna banka poslovaće kao univerzalna banka sa specijalizovanim rešenjima. U narednom periodu investiraće u zamenu svih bankomata u mreži i dodatno će proširiti ponudu sa posebnim fokusom na digitalne proizvode i usluge.

„Naša nova banka izgrađena je na najzdravijim i najčvršćim temeljima - na izuzetnoj posvećenosti, znanju i ekspertizi svih naših zaposlenih. Nakon godinu i po dana neumornog rada, uspeli smo da udružimo najbolje od naših banaka – agilnost i brzinu NLB Banke sa stabilnošću i dugom tradicijom Komercijalne banke. Zajednička kultura, vrednosti i jedinstven pristup koji smo izgradili, najsnažniji su zamah ka unapređenom iskustvu za sve naše klijente i kolege, ali i ka novim prilikama za rast“, naveo je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, poželevši srdačnu dobrodošlicu svim klijentima i kolegama u novu banku pravih prilika.

Podsetimo, NLB d.d, matična banka vodeće regionalne bankarske grupacije NLB Grupe vlasnik je Komercijalne banke od decembra 2020. godine, kada je i započet proces spajanja sa NLB Bankom. Nakon akvizicije, Grupa je najavila dodatna ulaganja u tržište Srbije, koja pored unapređenja osnovnog bankarskog poslovanja i ulaganja u razvoj zajednice, podrazumevaju izgradnju nove kompanije, odnosno regionalnog NLB DigITcentra u Beogradu, u kom će se razvijati IT rešenja za celu grupu.

U prvom intervjuu posle objave da NLB preuzima Komercijalnu, Blaž Brodnjak je otkrio za Telegraf Biznis da žele Komercijalnu banku još više približe klijentima.

Komercijalna će biti partner i građanima i privredi, naveo je za naš portal tada. Takođe, u ekkluzivnom intervjuu za naš portal, predsednik upravnog odbora Komercijalne banke i član uprave NLB d.d, matice NLB Grupe, Arčibald Kremser govorio je o sudbini Komercijalne banke, klijenata, kredita i budućnosti u Srbiji.

Ljubljanska NLB banka planira da otvori u Beogradu IT centar, potvrđeno je za Telegraf Biznis u sedištu ove banke u Ljubljani.

Proveravali smo šta to ima Srbija kao poslovno okruženje što je uticalo na ovu odluku NLB-a koja je odnedavno vlasnik Komercijalne banke.

Jedan od osnovnih razloga kako su rekli za naš portal jeste problem da popune upražnjena mesta za istraživanje i razvoj u Sloveniji. Opširnije u našem posebnom tekstu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дражен

    4. maj 2022 | 16:23

    И тако и ова банка постаде латинична.....

  • Janko

    6. maj 2022 | 10:12

    Većina ekspozitura zatvoreno,radnika sve manje a oni teraju ljude iz banke . Znači što da se popune radna mesta da se lakše i brže radi kad može i ovako 2 radnika u ekspozituri pa čekaj po sat vremena za bilo koju glupost. Bolje teraj radnike iz centrale nego ima dati da rade. Ulazim u banku samo kad moram. Ljuba Mihajlović je drugačije zamišljao komercijalnu banku da postoji ekspozitura u svakom mestu kao i pošta,tako je i uradio i komercijalna banka je bila najveća u Srbiji. Ovi kad su došli odma su povećali mesečno održavanje računa pogotovo penzionerima

  • Danilo Žarković

    5. maj 2022 | 07:35

    Bravo.Bravo za sve radnike koji su nam omogućili neometan rad u poslovnom i privatnom smislu. Vrlo sam zadovoljan i novim aplikacijama,brzinom i sadržajem. Želim vam svako dobro

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>