• 1
 ≫ 

Bafet savetuje šta da radimo kad je inflacija ovako visoka: "Daleko najbolja investicija, a nema porez"

 ≫ 

Bafet je ovaj savet dao i 2009. kada je izbila recesija

  • 1
Warren Buffett, Voren Bafet

Voren Bafet / Foto: Tanjug/AP

Multimilijarder Voren Bafet je dao savet šta uraditi kada je inflacija visoka, a reč je o savetu kojeg je više puta isticao.

SAD, kao i skoro celi svet, pogođene su inflacijom. Malo je onoga što nije poskupelo. Bafet je na godišnjem sastanku deoničara sugerisao da se usled inflacije uradi ono za što smatra da je učinkovita reakcija na ovaj ekonomski problem. Predložio je poboljšavanje veština i nastojanje da se bude što bolji u onom čime se neko bavi.

"Najbolja stvar koju možeš napraviti jeste da budeš izuzetan u nečemu", rekao je ovaj 91-godišnji biznismen navodeći primer lekara i advokata.

Prema njegovim rečima, za razliku od valuta, veštine su otporne na inflaciju - ako neko ima veštinu koja je tražena, ona će ostati tražena bez obzira koliko dolar vredi.

"Bez obzira o kojim veštinama je reč, niko ih ne može oduzeti. Daleko najbolja investicija je ulaganje u samog sebe, a pri tome nije oporezovana", kazao je.

Bafet je ovaj savet dao i 2009. kada je izbila recesija. I tada je izjavio da je najbolje ulagati u sebe. Sugerisao je i ulaganje u delatnosti kojima se stvaraju proizvodi koji su traženi bez obzira na vrednost dolara. Kao primer za to je naveo kompaniju Koka Kola.

Ocenio je da ljudi decenijama žele ovo gazirano piće, bez obzira da li postoji inflacija ili ne, prenosi CNBC.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    7. maj 2022 | 08:00

    Velika istina, oduvek, ali na žalost - nije primenljivo u Srbiji. Ovde važe neka druga pravila i stara poslovica "na bacaj bisere pred svinje"!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>