• 6

Vlasnik restorana počeo da naplaćuje ulaznice za ručak 3 evra: "Sve je poskupelo, morao sam"

"Umesto da menjam jelovnik i povećavam cenu vode i drugih usluga, odlučio sam da uvedem ta tri evra"

  • 6
Piće alkohol restoran hrana hamburger struja strujomer merenje poskupljenje

Foto: Pixabay, Shutterstock

Vlasnik jednog restorana uveo je plaćanje ulaznice u objekat za svakog gosta koji dolazi da jede, osim ako je reč o deci.

Ulaznica se plaća tri evra, a razlog je drastičan rast svih ulaznih troškova – od namirnica do energije.

Horst Ingendorn, vlasnik restorana u nemačkom gradu Ratingeru, za WDR kaže kako nije imao izbora.

"Meso je skuplje od 30 do 50 posto, povrće 30 posto. Ulje za prženje poskupelo je više od 100 posto, a troškovi energije 2.000 posto", jada se on.

"U jednom trenutku sam povukao ručnu i rekao da sad moram nešto da preduzmem. Umesto da menjam jelovnik i povećavam cenu vode i drugih usluga, odlučio sam da uvedem ta tri evra”, objašnjava nemački ugostitelj.

"Gosti s kojima sam razgovarao to razumeju i mislim da je otvorenost i iskrenost zapravo prilično dobra", kaže Ingendorn.

Video: Mišlen za gospodina: Mladi Smederevac drži nacionalnu kuhinju u malom prstu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>