• 0

Kako svetska kriza sada utiče na bitkoin: Da li novčić raste ili pada?

Eter, druga najveća kriptovaluta na svetu, pala je danas na samo 2.421 dolar, na najniži nivo od kraja februara tekuće godine

  • 0
Bitkoin

Foto: Tanjug/AP

Za ljubitelje i "čuvare" kriptovaluta danas nisu osvanule najbolje vesti.

Naime, bitkoin je potonuo na najniži nivo od januara, pošto pad tržišta akcija nastavlja da utiče negativno na kripto svet, čije trgovanje prati tzv. rizičniju imovinu kao što su akcije tehnoloških firmi.

Vrednost bitkoina se spustila na 33.266 dolara na jutarnjem trgovanju u Aziji, približavajući se tako najnižem nivou od januara kada je iznosila samo 32.951 dolara. Pad ispod tog nivoa predstavljao bi najnižu vrednost bitkoima od jula prošle godine, izveštava Rojters.

Prema poslednjim podacima sa sajta coinmarketcap.com, gde možete pratiti vrednosti svih aktuelnih digitalnih novčića, bitkoin se blago oporavio.

Na dan 9. maj, oko 8.25 časova, trguje se na nivou od 33.400 dolara, ili u padu za oko 1,4 posto na dnevnom nivou.

Tehnološki indeks Njujorške berze, Nasdaq, zaključio je prošlu nedelju u minusu od 1,5%, a od početka godine do danas je izgubio 22 odsto vrednosti, usled očekivanja da će visoka inflacija primorati FED da jače podiže referentnu kamatu uprkos usporavanju privrednog rasta.

Nasdaq fjučersi su jutros na azijskom trgovanju nastavili silazni trend, spustivši se za dodatnih 0,8 posto. Eter, druga najveća kriptovaluta na svetu, pala je danas na samo 2.421 dolar, što je najniži nivo od kraja februara tekuće godine.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>