• 18
 ≫ 

Hil govorio na srpskom u Rosinoj punionici, Vučić poručio: "Da imamo više ovakvih stvari…"

 ≫ 

Jedna od zaposlenih kao tehničar obezbeđivanja kvaliteta vode, prenela je Vučiću da u fabrici strogo vode računa o visokom kvalitetu vode

  • 18
Aleksandar Vučić, ROSA Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U naselju Neresnica, nedaleko od Kučeva, danas se svečano je otvorena punionica gazirane vode Rosa Homolje, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik je obišao fabriku, a zaposleni su mu objasnili princip rada, i ukazali na veliki kvalitet vode koja se ovde vadi i puni.

“Tajna” vode koja se proizvodi u pogonu “Rosa Homolje” je u velikom procentu kalcijuma.

Jedna od zaposlenih kao tehničar obezbeđivanja kvaliteta vode, prenela je Vučiću da u fabrici strogo vode računa o visokom kvalitetu vode koja će izaći na tržište.

“Bogata je kalcijumom, a jedan lista obezbeđuje 30 odsto dnevnih potreba za kalcijumom, zapamtio sam”, konstatovao je presednik uz osmeh, prenosi Tanjug.

Čuo je i da je pojedinim radnicima to prvi posao, i da su zadovoljni.

“Kada bismo imali ovakvih stvari imali više, za stotine sela. Kada god uzmete Koka Kolu, oni ulažu na siguran način”, rekao je Vučić.

Predstavnik kompanije rekao je predsedniku da su dugo tražili vodu za gaziranje, i trebalo je nekoliko godina da se nađe dobar izvor, što su na kraju i uspeli na istoku Srbije.

Vučić je konstatovao da se mora pronaći novac za kanalizacioni prsten oko Vlasine, što je oko 16 miliona evra. Rosa Homolje novi je član Koka-Kola porodice i na tržištu Srbije dostupna je od sredine aprila, a akvizicija ove fabrike završena je krajem novembra meseca prošle godine.

Na ovaj način domaće tržište voda obogaćeno je prirodnom gaziranom vodom, sa obronaka čistih homoljskih planina. U pitanju je voda visokog kvaliteta i odličnog mineralnog sastava, sa visokim sadržajem kalcijuma, koja dolazi pod poznatim brendom Rosa.

Nova gazirana voda Rosa Homolje, koja se puni u Neresnici, opština Kučevo, dostupna je na tržištu u PET pakovanjima od 0,5 l i 1,5 l.

Ovom inovacijom, Koka-Kola sistem u Srbiji još jednom pokazuje da prati želje potrošača, ali i da, kao dokazani lider, prepoznaje i kreira trendove, doprinoseći na taj načcin razvoju celog tržišta.

"Koka Kola ima još mnogo toga da radi sa Srbijom"

Građani istične Srbije treba da budu ponosni jer su dobili novog važnog člana zajednice, Koka Kolu, a sa tačke gledišta SAD ima još mnogo toga što će raditi sa Srbijom, poručio je u Neresnici gde je prisustvovao ceremoniji otvaranja punionice gazirane vode Rosa Homolje ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

„Drago mi je da budem ovde sa vama. To je veliki dan“, poručio je na srpskom jeziku Hil.

On je istakao da je, imati partnera kao što je Koka Kola, za koju je rekao da je najbolja, najbolji način da se ide ka budućnosti.

„Svaki Amerikanac poznaje Koka Kolu i veoma je ponosan na nju. Amerika nema boljeg diplomatskog predstavnika od Koka Kole. Koka Kola je prisutva svugde, i radi ono što dobre diplomate treba da rade, a to je da nudi praktična rešenja“, objasnio je Hil.

On je ukazao da je najbolja stvar u vezi Koka Kole to što je najbolja, a na tržištu ima puno konkurentnih proizvoda, i zato je važno biti prvi.

Ukazao je da neće samo ljudi u Srbiji uživati u proizvodu iz Neresnice, već građani širom sveta, jer će se ovaj proizvod izvoziti.

„Sa tačke geldišta SAD još mnogo toga ćemo raditi sa vama u Srbiji. Gradićemo vezu sa vama svakodnevno“, poručio je on.

Pored predsednika Vučića, otvaranju su prisustvovali i ambasador SAD Kristofer Hil, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministar zadužen za nedovoljno razvijene opštine Novica Tonče, generalni direktor Koka - Kole HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov, kao i generalni direktor franšize u kompaniji Koka-Kola Srbija, Crna Gora i Severna Makedonija Luka Santandrea.

Video: Šta je ovo za ime sveta? Evo šta se desi kada Koka-Kolu ispržite u tiganju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бодо

    10. maj 2022 | 12:59

    Велики успех Хомоља, кока кола купила извор пијаће воде !?? О Боже...

  • Alex

    10. maj 2022 | 13:47

    Bravo majstori, prodali ste prirodna bogatstva strancima i još se time ponosite! Svaka čast!

  • Tragedija

    10. maj 2022 | 13:40

    Mi se hvalimo da nam strane kompanije kupuju prirodne resurse, da treba da zavisimo od njihve volje. Još gore, u ovom slučaju, američka kompanija. Tragedija, ovo treba zabraniti zakonom. Svi treba da odgovaraju za prodaju državne imovine i blagodeti ove zemlje. Strašno

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>