≫ 

Doručak vas više košta ovih dana? "Znate, struja će da poskupi, moramo i mi da dignemo cene"

 ≫ 

I hleb "sava" je poskupeo za tri dinara

Povećanje cena zbog skuplje struje, pekara Foto: Pixabay, Shutterstock, Privatna arhiva

Jasno je da je sve poskupelo, da cene skaču u više smerova, pa i u kontekstu energije, ali...

Da li je to opravdanje da neke usluge "preko noći" poskupe?

Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, izjavila je juče da struja u Srbiji mora da poskupi, ali da se još ne zna kada će to biti ni koliko će tačno poskupljenje iznositi.

Ipak, ta vest izgleda nije sprečila neke uslužne objekte da brže-bolje podignu cene proizvoda. Jedna naša čitateljka je tako, juče ujutru, imala neprijatno iznenađenje u obližnjoj pekari.

- U pitanju je poznati lanac pekara, koji je inače skup, posebno imajući u vidu da ne nude naročito kvalitetne proizvode, da bi opravdali visoke cene. Ipak, kod njih volim da uzmem integralne štapiće, a jedan je do skoro koštao 50 dinara (što je dosta s obzirom na veličinu proizvoda). Međutim, jutros mi je kasirka rekla: Račun je 110 dinara. Pitala sam da li ste vi to poskupeli, i dobila sam potvrdan odgovor - kaže nam M. T. i dodaje:

"Pritom, nije stvar u 5 dinara po proizvodu, stvar je u tome što su štapići već bili skupi i sigurno su imali veću zaradu od optimalne. Drugo, to je 5 dinara po komadu, ali koliko komada peciva prodaju u toku dana? I na kraju, prodavačica mi je rekla: znate, najavili su skuplju struju, moraćemo i mi da poskupimo."

pekara, pecivo Foto: Freepik

- U trenu sam samo pomislila kako neću kupiti kesu od 20 dinara, iako mi je bila potrebna, iz principa. Takođe, pomislila sam kad pre ste podigli cene i da li je realno da se koristi svaka prilika za to.

Podsećamo, kako smo pisali pre dva dana, Uredba o cenama produžena je na još 3 meseca, ipak, hleb "sava" je poskupeo. Taj hleb je od 11. maja skuplji za tri dinara, te će umesto 46 koštati 49 RSD.

Da li ste primetili poskupljenja u pekarama: da li vam je doručak skuplji ovih dana?

Video: Kako da procenimo koji je hleb kvalitetan i kako nas marketinški obmanjuju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    14. maj 2022 | 08:25

    Trazili ste - dobili ste!

  • S

    14. maj 2022 | 08:27

    Skoro nisam procitala gluplji komentar od ove vase citateljke. Pa sve je poskupelo zeno, i taj koji drzi pekaru mora da da vise para za svoj zivot, i radnicima vece plate, i roba koja mu je potrebna je poskupela. Naravno da ce dici cene. I vlasniku pekare je skuplji zivot. I frizer, Kozmeticarki, konobaru itd... Ako ti je skupo, nemoj da kupujes ali nemoj da pises posle gluposti!

  • Maxa

    14. maj 2022 | 08:16

    Da je samo doručak poskupeo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>