• 0

Moldavijagas: "Sve je dobro. Nismo dobili nikakva upozorenja o prekidu isporuke gasa"

Portparolka kompanije kaže da Moldavija ima dovoljno gasa

  • 0
Natural gas gasovod Foto: Shutterstock

Moldavska gasna kompanija, Moldavijagas, saopštila je danas da ta zemlja nije pogođena odlukom Kijeva da obustavi tranzit gasa iz Rusije duž važne rute.

"Sve je dobro. Nismo dobili nikakva upozorenja od našeg dobavljača Gasproma o mogućem prekidu isporuke gasa", rekla je portparolka Moldavijagas, prenosi Rojters.

Dodala je da Moldavija trenutno dobija dovoljne zalihe gasa.

Podsećamo, operator gasnog transportnog sistema Ukrajine, GTSOU, saopštio je u utorak da će od danas biti obustavljen tranzit gasa u Evropu preko gasne stanice "Sohranovka" koja se nalazi u Luganskoj oblasti.

Ipak, početkom maja smo pisali o tome da kompanija - do tog momenta - još nije dobila zvaničnu potvrdu od Gasproma da će dobiti gas u junu, te da republičke vlasti spremaju rezervne opcije.

- Ako se realizuje scenario sa izostankom isporuke ove sirovine iz Ruske Federacije - onda će rezerve u zemlji biti dovoljno za 3-4 nedelje - rekao je Andrej Spinu, zamenik premijera Moldavije, pre nekoliko dana.

Video: Zavirite na novi terminal beogradskog aerodroma Nikola Tesla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>