• 0
 ≫ 

Samo u jednoj zemlji 1,5 miliona domaćinstava ne može da izmiri račune: Šta je s ostatkom Evrope?

 ≫ 

Inflacija je na vrhuncu u poslednjih 30 godina, jer rat u Ukrajini podiže cene goriva i energije

  • 0
Veš Mašina eco, eko program Foto: Profimedia/Alamy/Ian Allenden / Alamy

Procenjuje se da će oko 1,5 miliona domaćinstava širom Velike Britanije imati problem da plati račune za hranu i energiju tokom sledeće godine, jer rastuće cene i viši porezi utiču na budžete.

Prema novom istraživanju, koje je sproveo Nacionalni institut za ekonomska i socijalna istraživanja (NIESR), predviđa se da će ova zemlja pasti u recesiju tokom 2022. godine.

Kancelarka "iz senke" laburista, Rejčel Rivs, rekla je da je Kraljičin govor (eng. Queen's Speech) podbacio u pogledu troškova života.

U svom poslednjem kvartalnom pregledu ekonomije Velike Britanije, NIESR je upozorio da kombinacija rastućih cena i mera objavljenih u prolećnoj izjavi kancelarke - kao što je odluka da se ne ukine planirano povećanje poreza na nacionalno osiguranje - pogađa najsiromašnije domaćinstva najteže.

Inflacija je na vrhuncu u poslednjih 30 godina, jer rat u Ukrajini podiže cene goriva i energije, a Banka Engleske upozorila je da bi inflacija mogla da dostigne 10 odsto u roku od nekoliko meseci.

Video: Vučić: Nemačka ima 55 odsto zavisnost od ruskog gasa mi 100 odsto

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>