• 0

Nova fabrika Smokija niče u Beogradu: Produžena saradnja Beogradske arene i Atlantik Štarka

Zamenik gradonačelnika Beograda se zahvalio jer kompanija "Soko Štark" nije prekinula saradnju u periodu najgore epidemije korona virusom

  • 0
Goran Vesić, Atlantik grupa, sporazum, Foto: Telegraf.rs

U salonu Starog dvora potpisan je ugovor o produžetku saradnje "Beogradske arene" i preduzeća "Atlantik Štark" iz Atlantik grupe. Kako je najavljeno, kompanija namerava gradnju nove fabrike u Beogradu. 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da grad Beograd nije imao dilemu da potpiše produžetak saradnje, i potvrdio da ta kompanija namerava gradnju nove fabrike u Beogradu.

- Kompanija Atlantik grupa i Soko Štark je uz nas i oni su nam pouzdani partneri. Zahvalni smo im što ulažu u našu zemlju i nadamo se da će ulagati još više. Želim da im se zahvalim što grade novu fabriku u Beogradu. Oni će izgraditi fabriku "Smoki" u Beogradu. Mi ćemo iza njih stati jer mi stajemo iza svakog investitora - kaže Goran Vesić.

Emil Tedeski je izjavio da je potpisivanje produžetka ugovora emotivno važan za njih, da će investicije Atlantik grupe za tri godine iznositi preko osamdeset miliona evra,  kao i da se planira izgradnja fabrike smokija u Beogradu.

- Nama je ovaj potpis ne samo poslovno, već i emotivno jako važan. Štark je izvorno beogradski i srpski brend. On je od 2010. godine u vlasništvu Atlantik grupe. Danas se štarkovi proizvodi izvoze u četrdesetak zemalja evrope i sveta. Neki od njih, poput smokija treba da dobije novu fabriku na lokaciji ulice Peke Dapčevića. To je posebno strateški bitno za našu kompaniju. Proizvod i brend koji se izuzetno dobro razvija i širi. Mi nismo sinonim samo za slani snek u ovoj regiji, hrabro smo implementirani i na austrijsko, švajcarsko i nemačko tržište - rekao je Tedeski i dodao:

- Od 2020. godine, zaključno sa 2025. godinom ukupne kapitalne investicije Atlantik grupe u Srbiji iznosiće više od 80 miliona evra. Mi smo već investirali oko polovinu tog iznosa, ali su nam potrebne i pretpostavke, odnosno zemljišno -pravne okvire za investiciju. Mislimo da ćemo fabriku ugledati i brže nego što je to u našim planovima, u narednih godinu ipo ili dve godine. Mi smo vezali za najznačajniji sportski objekat, kao i objekat zabavnog sadržaja -

Ugovor je potpisao Goran Grbović direktor "Beogradske arene" i član uprave Atlantik grupe Neven Vranković. Potpisivanju ugovora prisustvovao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić , Emil Tedeski predsednik uprave Atlantik grupe, kao i Zoran Daljević direktor predstavništva Atlantik grupe za Srbiju.

Goran Vesić se zahvalio jer kompanija "Soko Štark" nije prekinula saradnju u periodu najgore epidemije korona virusom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>