• 0

Mirović: Za nove investicije u poljoprivredu i vodoprivredu više od 1,22 milijarde dinara

Predsednik Pokrajinske vlade uručio 45 ugovora predstavnicima 31 lokalne samouprave

  • 0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 45 ugovora predstavnicima 31 lokalne samouprave o sufinansiranju izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije, i za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.

Reč je o ugovorima čija je ukupna vrednost milijardu i 227 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada opredelila gotovo 794 miliona, a ostatak lokalne samouprave.

- Udružujući se sa lokalnim samoupravama, uložićemo znatna sredstva u ove važne projekte koji će dovesti pijaću vodu u domaćinstva i industrijske zone, te omogućiti bezbedno odvođenje i prečišćavanje fekalnih voda, kao i uređenje atarskih puteva. Snabdevanje vodom u Vojvodini jedno je od najsloženijih pitanja na kojem ćemo u godinama pred nama raditi još više, kako na rekonstrukciji bunara u manjim sredinama, tako i na izgradnji novih i obnovi postojećih postrojenja u većim sredinama - rekao je predsednik Mirović.

Predsednik je podsetio na to da je sredstvima Vlade Srbije izgrađena fabrika vode u Vršcu, sredstvima Pokrajinske vlade u Кovačici, te da su toku pripreme za izgradnju i rekonstrukciju tri fabrike pijaće vode – u opštinama Temerin, Odžaci i Beočin, koje će, kako je najavio, biti završene za najviše godinu i po dana.

- Zahvaljujući zajedničkom radu Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava, radimo na tome da i u izgradnji fabrika vode i u projektima koji se odnose na kanalizacionu mrežu dostignemo standard koji imaju druge razvijene zemlje - naveo je Mirović i istakao da Pokrajinska vlada ima stepen realizacije budžeta u jednoj godini veći od 95 odsto.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić naglasio da je od ukupnog iznosa sredstava, za realizaciju 18 projekata za vodne objekte i pet projekata za objekte fekalne kanalizacije opredeljeno 665 miliona dinara, dok je vrednost 22 ugovora za uređenje atarskih puteva i otresišta 561, 8 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>