• 49
 ≫ 

Automobilski gigant gradi fabriku u Inđiji: "Biće to jedna od najvećih investicija"

 ≫ 

Informaciju potvrdio predsednik opštine, investiciju prethodno najavio predsednik Srbije

  • 49
Auto delovi, fabrika automobila

Foto: Shutterstock

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak najavio je da će u to mesto doći novi investitor iz domena automobilske industrije koji će graditi svoj porizvodni pogon na preko 700ha "što će biti jedna od najvećih investicija u jugoistočnoj Evropi".

Ovaj pogon nalaziće se u jednoj od radnih zona čije je formiranje usvojeno na nedavnoj sednici Skupštine opštine Inđija.

Ova odluka o izmeni Prostornog plana odnosi se na stvaranje mogućnosti, u skladu sa važećim propisima, da se na lokalitetu severoistočno od naselja Inđija, severno od radne zone u naselju Inđija, a južno od radne zone broj 15 i istočno od radnih zona 9 i 16, između pruge za vozove velikih brzina i autoputa E 75, uz dalju urbanističku razradu i direktnu primenu plana, formiraju nove radne zone.

Novu investiciju u Inđiji najavio je i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Sajma automobila. Potpisani su protokoli i jedan deo ugovora koji idu ka realizaciji investicije i vrlo brzo će se znati rezultat, prenosi portal Gradske info.

Ovo je investicija koja će otvoriti 4 do 5 hiljada novih radnih mesta i koja je 10 puta veća od Tojo Tajersa, u svakom smislu i od broja zaposlenih i od visine i vrednosti investicije i od površine zemljišta na kojem će se graditi fabrika.

Kako je potpisana klauzula o tajnosti za sada ne može da se priča o kom investitoru je reč, a Gak je rekao da je ova investicija od velikog značaja ne samo za Inđiju, nego i za Srbiju i čitavu jugoistočnu Evropu. U poslednjih 30 godina ovo je, prema Gakovim rečima, jedna od najvećih investicija u čitavoj jugoistočnoj Evropi kojoj prethodi još jedna o kojoj će uskoro biti reči, a koja je prateći deo ovog velikog projekta.

Video: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Biznis Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    14. maj 2022 | 13:25

    Vrhunski su potezi davati plodnu zemlju za fabrike guma, automobila i ostalu prljavu industriju...

  • Kalabic

    14. maj 2022 | 14:15

    Jos jedni u nizu od robovlasnika.SRAMOTA.

  • Boža zemunac

    14. maj 2022 | 16:01

    Dno dna.Dajemo plodnu zemlju za budalaštine.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>