• 2

Ekonomski ceh zbog dojava o bombama meri se milionima: Šteta u izgubljenim satima i prekidu rada

Zakup lokala u tržnim centrima je najmanje 30 evra

  • 2
Tržni centar

Foto: Shutterstock

Posle dojava o postavljenom eksplozivu u beogradskim osnovnim školama, stigla je nova pretnja - dojava da su postavljene bombe na mostovima u Beogradu, kao i u tržnom centru Ada Mall.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se protiv Srbije vodi specijalni rat, kao i da su u pitanju skupi hakerski napadi.

Govoreći i ekonomskoj šteti koja je naneta, kaže da je reč o veoma skupim hakerskim napadima.

- Samo vrednost opreme potrebne za udar takvog obima i snage kakav je bio današnji, prelazi sto hiljada evra, ali se naneta šteta u izgubljenim radnim satima i obustavljanju rada privrede meri milionima. Radi razumevanja koliko je napad organizovan i skup, govori i informacija da se oprema uništava odmah po izvršenom napadu kako se ne bi moglo sa sigurnošću utvrditi odakle je udar poveden. Prijave o postavljenim eksplozivnim napravama su u funkciji izazivanja uznemirenja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje - naveo je Vulin.

Osim škola, preteće dojave pogodile su i tržne centre. Koliko je ekonomska šteta velika pokazaće analiza u narednim danima, ali primera radi, prosečna mesečna zakupnina po kvadratnom metru je minimimum 29 evra.

Neto poslovni prihod jednog od najposećenjih centara je primera radi oko 8 miliona evra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>