• 1

Netflix poslao poruku radnicima: "Ako vam se ne dopada kako radimo, dajte otkaz"

To što zaposleni smatraju štetnim, ne znači da ćemo uzeti u obzir, poruka je giganta

  • 1
Netflix kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Netflix je sugerisao svojim zaposlenima da treba da daju otkaz ako su uvređeni njegovim sadržajem.

„Podržavamo umetnički izraz stvaralaca sa kojima smo izabrali da radimo“, naveli su između ostalog.

Naime, zaposleni u Netfliksu bi trebalo da napuste kompaniju ako dovode u pitanje njen program, rekao je gigant za strimovanje u internom memorandumu koji je poslat ove nedelje.

U okviru odeljka „Umetnički izraz“ u memorandumu o korporativnoj kulturi zaposlenima se savetuje da treba da napuste kompaniju ako su uvređeni zbog „širine sadržaja“ striming servisa. 

Sve je počelo kada je Netfliks emitovao kontroverzni stand-up specijal Dejva Čapela "The Closer", što je navelo LGBT i zaposlene da izađu u znak protesta zbog njegovih homofobičnih šala.

"Neće se svima svideti sve što nudimo i pružamo kao uslugu. Iako je svaki naslov drugačiji, pristupamo im na osnovu istog skupa principa: podržavamo umetnički izraz stvaralaca sa kojima biramo da radimo; programiramo ih za raznovrsnost publike i ukusa; i puštamo gledaoce da odluče šta je prikladno za njih, a ne da Netfliks cenzuriše određene umetnike ili glasove", piše između.

Odeljak zaključuje da „lične vrednosti“ zaposlenih o onome što smatraju „štetnim“ neće biti uzete u obzir.

"U zavisnosti od vaše uloge, možda ćete morati da poradite na naslovima za koje smatrate da su štetni. Ako vam je teško da podržite našu širinu sadržaja, Netfliks možda nije najbolje mesto za vas", piše dalje.

Hiljade zaposlenih je učestvovalo u procesu koji je trajao šest meseci, interni dokument je procurio nešto pre nego što je bilo planirano da bude javno vidljiv. Za medije ova kompanija je poslednjih dana bila nedostupna.

Šapel je nastupao u okviru Netflik Is A Joke Fest-a, festivala komedije u Los Anđelesu koji je organizovao gigant Netflik. Tamo se dogodio i incident.

Video: Netflix serije koje bi trebalo da gledate prema horoskopskom znaku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>