• 7

Ako ste kupili ove haljinice i majice, hitno ih bacite: Upravo su zabranjene u Srbiji

Zabranjuje se nuđenje, izlaganje, isporučivanje i činjenje dostupnim proizvoda

  • 7
Povučeni proizvodi

Foto: Ministarstvo TTT/Nepro

Još nekoliko proizvoda je povučen sa našeg tržišta, a ovoga puta reč je o odeći, prevenstveno za decu. Zapravo, o nekoliko njih.

Kako je upozorio NEPRO, reč je o duksericama za decu, različitih proizvođača, haljinicama, kao i majicama poznatog brenda, a zajedničko im je što njihovom upotrebom može dođi do povreda.

Kako stoji u upozorenju na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), postoji rizik od povreda. 

U obrazloženju za poslednji u nizu piše da vrpca za stezanje koja prolazi kroz otvore na kapuljači ima slobodne krajeve koji su od izlazne tačke do slobodnog kraja dužine od 15 do 20 cm.

Proizvod - dečija haljina ima ukrasne namenske pojaseve koji su odvezani i vise ispod poruba odevnog predmeta tako da postoji mogućnost da se ukrasni pojas zaglavi za predmete u okolini. Ukoliko dete ne može da se oslobodi postoji mogućnost da prignječi deo tela i povredi se.

Konkretno, za ovaj proizvod, zabranjuje se  nuđenje, izlaganje, isporučivanje i činjenje dostupnim proizvoda. Naređuje se opozivanje proizvoda od potrošača i drugih korisnika i nalaže se dostavljanje informacije o riziku koji proizvod ima nadležnom organu.

Tu je i jedna majica brenda H&M koja je povučena, a u obrazložnju piše:

"Dečije majice H&M u donjem delu - predeo struka - imaju vrpce za stezanje koje prolaze kroz kanal na odevnom predmetu i koriste se za prilagođavanje veličina otvora odevnih predmeta i njihovo pričvršćivanje. Кrajevi vrpca su vezani u mašnu koja nije fiksirana za odevni predmet i ista se može lako odvezati i dovesti do mogućeg povređivanja dece usled zapetljavanja istih za predmete u okolini".

Video: Izlazak iz firme jeste izlazak iz braka: Sonja nam otkriva kako da ne izgubimo svoje ja u biznisu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gandra

    18. maj 2022 | 09:41

    ja reko sasili ih od cijanida

  • Beli

    18. maj 2022 | 09:47

    A kako su onda ovi proizvodi uvezeni ili ako su proizvedeni u Srbiji, kako su pušteni u promet? Pregleda li to iko? Sad ja kao kupac, koji sam dao novac za ovakve proizvode, moram da ni kriv ni dužan trpim štetu. Fino.

  • Milica

    18. maj 2022 | 10:20

    Ko to nama brine o našoj deci?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>