• 0
 ≫ 

Mask izgubio milijarde dolara čim je obelodanio za koga će da glasa na izborima

 ≫ 

Najbogatiji čovek sveta ponovo "provocira" na Tviteru

  • 0
Elon Musk ubacila sam sa tanjuga razne ako ti treba Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask, osnivač SpaceX-a i izvršni direktor Tesle, objavio je na Tviteru, svojoj inače društvenoj mreži koju bi trebalo da preuzme za 44 milijarde dolara - da će na sledećim izborima glasati za republikance.

"U prošlosti sam glasao za Demokrate, jer su bili (uglavnom) ljubazna partija. Ali, postali su stranka podela i mržnje, pa više ne mogu da ih podržavam, glasaću za Republikance", napisao je Mask, ali taj tvit ima svoju cenu.

Naime, Mask je zbog ove izjave izgubio 12 milijardi dolara u danu.

Tačnije, potonula je i njegova kompanija za e-vozila, što je uticalo na Maskovo lično bogatstvo. Sve skupa, Mask je izgubio 49 milijardi dolara otkako je prošlog meseca predstavio svoju ponudu za Tviter, delom zbog pada šireg tržišta, a i zato što su neki investitori u Teslu postali zabrinuti zbog toga kako će finansirati svoju ponudu za giganta društvenih medija.

Budući da je reč o velikoj cifri, to zaista ostaje upitno, iako je grupa moćnika odlučila da "pripomogne". S druge strane, američki biznismen i najbogatiji čovek na svetu prošle nedelje je dogovor o preuzimanju Tvitera stavio na "privremeno čekanje".

Mask (50) svakako ostaje najbogatija osoba na svetu, sa bogatstvom vrednim 209,9 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>