• 1

Nove sankcije za ruske avio-kompanije

Aerodromski slot je dozvola koju daje vlasnik aerodroma označenog kao nivo 3, a koji omogućava korisniku da zakaže sletanje ili odlazak na taj aerodrom tokom određenog vremenskog perioda

  • 1
Boris Džonson

Boris Džonson / Tanjug/AP

Velika Britanija uvešće nove sankcije, kako bi sprečila ruske državne avio-kompanije - Aeroflot, Ural Erlajns i Rosija Erlajns - da prodaju svoje nekorišćene slotove za sletanje na britanskim aerodromima, najavila je šefica britanske diplomatije, Liz Tras.

Prema proceni britanske vlade, vrednost slotova je 61,9 miliona dolara.

"Već smo zatvorili svoj vazdušni prostor za ruske avio-kompanije. Danas se osiguravamo da one ne unovče svoje unosne slotove za sletanje na našim aerodromima. Svaka ekonomska sankcija jača našu poruku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu - nećemo stati dok ne prevlada Ukrajina", poručila je Tras.

Slot za sletanje, slot za poletanje ili aerodromski slot je dozvola koju daje vlasnik aerodroma označenog kao nivo 3 (koordinisani aerodrom), koji omogućava korisniku da zakaže sletanje ili odlazak na taj aerodrom tokom određenog vremenskog perioda.

S druge strane, italijanska finansijska policija je saopštila danas da je zamrznula sredstva u iznosu od 146 miliona evra (153 miliona dolara) Superdžet internešenela, mešovitog preduzeća u vlaništvu ruske kompanije Suhoj i italijanske firme "Leonardo".

Na meti je 90-procentni udeo Suhoja u zajedničkom preduzeću i druga imovina, uključujući pet aviona, navodi se u saopštenju italijanske finansijske policije, prenosi Rojters. Dalje se dodaje da 10 posto udela u vlasništvu "Leonarda" nije zamrznuto.

Superdžet internešenel ima sedište u Veneciji i zapošljava oko 140 radnika u Italiji.

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    19. maj 2022 | 18:01

    Oni bas dobijaju prezimena koja ih i opisuju ali i ono sto cesnaci njihove drzave. Ova sezove TRAS. BICE TRAS PO GBR OCIGLEDNO.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>