• 3
 ≫ 

Zbog espresa od 2 evra kafić dobio paprenu kaznu: Gost ih prijavio policiji

 ≫ 

"Ditta Artigianale" je svoju kafu oduvek prodavao po premijum ceni

  • 3
kafa

Foto: Pixabay

Kafić u Firenci je dobio kaznu u visini od 1.000 evra, jer se jedna mušterija požalila na cenu "običnog" espresa - naime, ova kafa je naplaćena 2 evra.

Kako piše Daily Mail, gost je u neverici tvrdio kako mu je lokal Ditta Artigianale naplatio espreso dva evra, a pritom nije prikazao cenu u karti pića.

Oglasio se i vlasnik kafića, rekavši da su sve cene prikazane na internetu i da je cena - koja je otprilike 70 posto iznad prosečne za espreso - neobično visoka jer treba da pokrije troškove nabavke zrna sa specijalne plantaže u Meksiku.

Ipak, policija je odbila da prihvati njegovo obrazloženje i Frančesku Sanapu je izrekla kaznu od 1.000 evra.

- Kaznili su me jer se neko uvredio što je platio 2 evra za bez kofeina. Možete li da verujete? - rekao je nezadovoljni Sanapo u videu objavljenom na Fejsbuku, i dodao:

"I danas neko može toliko da pobesni da umeša policiju, koja je zaključila da smo pogrešili zbog zastarelog zakona". Taj zakon, kaže, mora da se promeni jer bi inače 99,9 posto barova i restorana bilo kažnjeno.

Dobro je poznato da je ispijanje čuvenog espresa sastavni deo italijanske kulture, a kafići u Italiji su poznati po posluživanju dobre kafe - po tradicionalno niskim cenama. Ipak, to je opet relativno.

Iako su problemi u lancima snabdevanja i zatvaranja kafića, zbog pandemije, doveli do toga da mnoge italijanske firme poslednjih meseci stalno povećavaju cene, ipak je prosečna cena za espreso u većem broju lokala - i dalje oko 1 evra.

Ali, navodi se da je Ditta Artigianale svoju kafu oduvek prodavao po premijum ceni: naime, još otkako je kafić otvoren 2013. godine, cena espresa je bila 1,5 evra.

Video: Stranci a domaći u Beogradu: Rekli su da smo ludi, ali mi smo ovde srećni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>