• 2
 ≫ 

Platio kafu 2 evra i pozvao policiju: Gazda kafića mora sad da plati kaznu 1.000 evra, ovo je caka

 ≫ 

Kako 2022. čovek može biti šokiran ako kafa košta 2 evra?, pitao je vlasnik kafića

  • 2
Platio kafu 235 dinara i pozvao policiju

Foto: Shutterstock

Jedan Italijan bio je toliko nezadovoljan cenom kafe, da je pozvao policiju. Nakon što su stigli u lokal, policija je odlučila da vlasniku kafića, koji je kafu prodavao po ceni od 2 evra (oko 235 dinara), naplati kaznu u iznosu od 1.000 evra.

Neverovatna scena odigrala se u jednom poznatom kafiću u Firenci, a vlasnik kafića Frančesko Sanapo nije platio kaznu zbog toga što je espreso bez kofeina prodavao za 2 evra, već zbog toga što cene nisu bile vidljive mušterijama.

Naime, ovo se dogodilo zbog toga što su pojedine restriktivne mere zbog korona virusa u Italiji i dalje na snazi, poput one da su jelovnici i dalje u digitalnom obliku.

Iz tog razloga, vlasnik je odabrao da ima QR kod pomoću kojeg bi kupci mogli da vide meni i cene svakog proizvoda. Ali, to nije bilo dovoljno kupcu, koji je tvrdio da se cena ne nalazi ni na jednom vidnom mestu, kao što je to bio slučaj sa ostalim proizvodima u kafiću. Zbog toga je pozvao policiju.

Vlasnik, u video snimku na Instagramu, kaže da je spreman da plati kaznu, ali veruje da je slučaj preuveličan.

- To ne može da se desi. Danas ima ljudi koji se uznemire ako plate 2 evra za kafu bez kofeina. Problem je u tome što stvarima treba da damo pravu vrednost. Ne računa se ako cenu postavimo na 1 evro, platiću kaznu jer je fer. Cena kafe bez kofeina nije bila izložena na meniju kod šanka. Kriv je zakon koji je toliko apsurdan i treba ga menjati, inače 99,9% kafana i restorana patiti kao i ja - kaže vlasnik.

Vlasnik je rekao da se ove ne radi o kazni, već da želi da poruči svetu da niko nema razloga da se šokira ako plati espreso dva evra.

- Kako 2022. čovek može biti šokiran ako kafa košta 2 evra? - upitao je Sanapo napominjući da je u pitanju bila kafa na visokoj nadmorskoj visini koja je dobijena iz Finca Santa Fe u regionu Sijera Madre de Čijapas u Meksiku.

- Napravili smo grešku jer cena nije bila izložena na meniju, ali smo se dotakli kulturnog aspekta "espresa za 1 evro" - izričit je Sanapo.

Video je prikupio veliki broj reakcija. Sve je stiglo do italijanskih medija i pokrenula se i debata o kvalitetu kafe koja se služi u zemlji. S jedne strane, drugi barmeni su stali na stranu Frančeska, a sa druge, mnogi se slažu sa kupcem za cenu kafe.

Video: Poseban doček na konferenciji za Konstraktu nakon polufinala: Novinari uglas pevali biti zdrava

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СУ

    23. maj 2022 | 08:36

    Шта је то чудно? 180 динара код нас дужа.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>