• 2
 ≫ 

Znate li ko su milioneri-patriote? Upravo traže od svojih vlada da ih oporezuju

 ≫ 

Protest je organizovan u trenutku kada je otkriveno da u Velikoj Britaniji ima rekordnih 177 milijardera, sa zajedničkim bogatstvom od 653 milijarde funti

  • 2
Novac, pare, dolar Foto: Shutterstock

Grupa milionera pridružila se protestima protiv okupljanja poslovne i političke elite na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu (Švajcarska), koji se održava do 26. maja.

Oni zahtevaju od vlada da ih oporezuju, kako bi se uhvatile u koštac sa rastućim jazom između bogatih i siromašnih.

Neobični demonstranti koji sebe opisuju kao milionere-patriote, pozvali su svetske lidere koji prisustvuju godišnjoj konferenciji da odmah uvedu nove poreze za bogate, kako bi se pozabavili skandalom oko troškova života koji se dešava u više nacija širom sveta, piše Gardijan.

Dobrotvorna organizacija Oksfam nedavno je saopštila da bi rastuća nejednakost mogla da gurne još 263 miliona ljudi u ekstremno siromaštvo ove godine, što bi preokrenulo decenije napretka. "Nečuveno je da naši politički lideri slušaju one koji imaju najviše, znaju najmanje o ekonomskim posledicama ove krize, a mnogi od njih plaćaju izuzetno male poreze", istakli su ovi bogataši.

"Oporezujte delegate koji prisustvuju Davosu 2022", naveli su.

Protest je organizovan u trenutku kada je otkriveno da u Velikoj Britaniji ima rekordnih 177 milijardera, sa zajedničkim bogatstvom od 653 milijarde funti. Istovremeno, predviđa se da će više od 250.000 domaćinstava u toj zemlji, tokom 2023, zapasti u bedu zbog rastućih računa.

Time bi ukupan broj ekstremno siromašnih porastao na oko 1,2 miliona.

Video: Rat u Ukrajini uticao na inflaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    23. maj 2022 | 08:26

    A nasi bogatasi ojadise i narod i drzavu i nikom nista🤣

  • pero

    23. maj 2022 | 09:25

    A samo Solak kupio Sauthemton za sesto miliona evra.Taj bi jos da uzme.I to je Srbija

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>