• 0

Stigle prve isporuke mlečne formule za bebe: Iz Nemačke u SAD poslato 35 tona

Iz Bele kuće je saopšteno da je i sledeća isporuka već dogovorena

  • 0
mleko za bebe, flašica

Foto: Freepik

Američki vojni teretni avion dopremio je prve količine mlečne formule za bebe, koje će smanjiti nestašicu tog proizvoda na tržištu SAD.

U prvoj isporuci, koja je dopremljena vojnim teretnim avionom iz Nemačke, stiglo je oko 35 tona mlečne formule za bebe, što je, kako navode iz Bele kuće, dovoljno za oko 500.000 flašica, prenosi Rojters.

Avion je doleteo iz američke baze Ramštajn u Nemačkoj u Indijanapolis.

- Ovo je važan korak, ali ne i jedini koji će biti preduzet. Nastavićemo da radimo, pošto nam je predsednik naložio da iskoristimo svaku priliku kako bismo povećali količine - kaže Tom Vilsak, sekretar za poljoprivredu SAD, koji je i dočekao avion u Indijanapolisu.

Iz Bele kuće je saopšteno da je i sledeća isporuka već dogovorena.

Nestašica formule za bebe u SAD nastala je nakon što je kompanija Abot, jedan od vodećih proizvođača, zatvorila svoju fabriku u Mičigenu pošto se kod četvoro odojčadi pojavila bakterijska infekcija, nakon čega su američke vlasti pokrenule istragu u toj fabrici.

Podsećamo, sredinom maja smo pisali upravo o nestašici mlečne formule u Americi, zbog čega je poraslo interesovanje za banke mleka: naime, majke su ponudile da doniraju svoje mleko, a očajni roditelji tražili su pomoć države kako bi mogli da nahrane decu.

Video: Svinjska mast sada je postala vruća roba za kojom vlada ogromna potražnja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>