• 1
 ≫ 

Evropska prestonica našla način da oporavi turizam: Nova strategija samo za one sa "dubljim džepom"

 ≫ 

Posetioci i dalje izbegavaju velike gradove, ali se to možda ne odnosi na ovu metropolu...

  • 1
bazen

Foto: Freepik

Prvog dana nakon zatvaranja u septembru 2020., Rosevood London je ugostio samo 20 gostiju, iako ima 308 elegantnih soba i apartmana.

Za hotel, koji bi tokom regularne godine imao 80% popunjenosti sa sve posetiocima koji posećuju revije kao što je Londonska nedelja mode, ovakav odgovor na krizu je bez presedana - ali donekle i očekivan.

Ipak, uprkos takvom stanju u hotelijerstvu i turizmu generalno, London je uspeo da nadmaši Pariz, Berlin, Rim i Barselonu u hotelskom poslovanju 2021. godine

Oporavak turizma u Londonu bio je uzbrdica. Iako je nadmašio Pariz, Berlin, Rim i Barselonu u hotelskom poslovanju tokom 2021. godine, London je prijavio samo 36,7% popunjenosti tokom cele kalendarske godine. Godine 2022. bi tek trebalo da dovede do potpunog povratka u normalnost.

Posetioci, ipak, i dalje izbegavaju velike gradove, a treba pomenuti i konstantno odsustvo kineskih, a sada i ruskih turista, koji troše pozamašno. Ali, ima i nekih dobrih naznaka.

Prema pisanju Blumberga, sve mere za kovid putovanja su ukinute za ulazak u UK i turisti imaju više izbora nego ikada - po pitanju toga gde da odsednu. U Londonu je 2021. otvoreno 26 hotela, sa 4.200 soba, od kojih skoro polovina čini smeštaj sa četiri i pet zvezdica.

O tome je izvestila kompanija "London & Partners".

Očekuje se da će se ove godine u gradu otvoriti dodatnih 46 nekretnina, a od njihovih 5.500 soba - oko 2.500 je na "luksuznoj strani spektra". U pripremi su i prva debitovanja vodećih brendova koji još nisu postojali u Londonu: Raffles, Peninsula i Waldorf Astoria.

Najnoviji podaci kompanije "STR", za uvid u hotelijerstvo, iz sredine marta - pokazuju stabilan oporavak u prvom kvartalu ove godine, kada je popunjenost porasla na vrhunac od 58,8%, što predstavlja tri četvrtine poslovanja iz perioda pre pandemije.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hule

    23. maj 2022 | 14:31

    A na slici prizor sa Temze,bazeni i reka i uzivancija😂😂😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>