• 2

Nove cene karata za voz do Novog Sada, ali to ne važi za jednu grupu putnika

Za najbrže i najkvalitetnije vozove u Srbiji doći će do rasta cena, najavio je ministar građevine

  • 2
Voz soko brzi voz Foto: Mateja Beljan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, rekao je danas da se sprema novi paket koji će doneti korigovane cene voznih karata od Beograda do Novog Sada, ali će biti zaštićeni ljudi koji vozom idu na posao.

- Cena za njih neće rasti. A za najbrže i najkvalitetnije vozove biće rast cene, ali će i dalje biti najpovoljniji u regionu - rekao je Momirović gostujući na jednoj domaćoj televiziji.

Dodao je da je u železnicu uloženo više od milijardu evra, te da se ona mora i održavati, i apelovao da građani to razumeju. "Cena mora da bude malo viša. Neće biti mnogo viša za one koji iz Pazove, Banovaca, Inđije koriste železnicu do posla", kazao je Momirović.

Ocenio je da je Moravski koridor sa više od 3.000 radnika trenutno najveće gradilište i da će ta saobraćajnica mnogo značiti za region koji u Srbiji ima najviše malih i srednjih preduzeća. Ponovio je da će 15. juna biti puštena u saobraćaj druga traka sektora pet auto-putske obilaznice oko Beograda sa tunelom Straževica.

- Ostaje samo još jedna deonica do Bubanj Potoka. Da tako tranzitni saobraćaj izmestimo iz grada. To je značajno za saobraćaj i za ekologiju. Naša ekonomija raste, to znači rast prevoza tereta, to moramo da podržimo - rekao je Momirović.

Ukazao je i na značaj ubrzanja izgradnje Fruškogorskog koridora.

Video: Promotivna cena karte za Soko i u maju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Captain Nemo

    24. maj 2022 | 17:10

    Jel u tu milijardu ulazi i fizikalni-rukovalac rampom na pruznom prelazu u batajnici sa sve armaturom g16/18 za blokadu iste u podignutom polozaju?!

  • Captain Nemo

    24. maj 2022 | 17:09

    Jel u tu milijardu uracunat i rukovalac i armatura g16/18

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>