• 1
 ≫ 

Požurili da otkriju novo ime Mekdonaldsa u Rusiji: Dilema oko slova "m"

 ≫ 

Spekuliše se da bi "M" moglo da ostane, ali da će biti drugačije boje

  • 1
Mekdonalds, McDonald's, McDonalds, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Korporativno ime i simbol neće se zadržati u novom brendu američkog lanca brze hrane u Rusiji. Ipak, ruski mediji su požurili da objave potencijalni novi izgled za logo.

Navodno, latinična slova „Mc“ koristiće se kao znak za lanac restorana, dok "M" može ostati brendiran. Jelovnik u restoranima se konceptualno neće menjati, rekao je izvor ruskog Izvestja i precizirao da bi nazivi jela mogli da ostanu bliži klasičnom Mekdonaldsovom meniju.

Međutim, generalni direktor Mekdonaldsa u Rusiji Oleg Parojev rekao je novinskoj agenciji TASS da će svetski logo – zlatni lukovi slova M na crvenoj pozadini – biti uklonjeni iz rebrendiranih restorana.

„Žuto M neće biti zadržano u dizajnu restorana, to je 100 posto. Ime 'Mc' se čak i ne razmatra”, rekao je on. „Zadržavanje žutog M r jasno ukazuje na povezanost sa Mekdonaldsom“, objasnio je Parojev i dodao: „novo preduzeće ne može da radi pod starim brendom“.

Prošle nedelje, američki gigant brze hrane objavio je da je pristao da proda svoje poslovanje u Rusiji postojećem vlasniku licence Aleksandru Govoru. Saopštenje je usledilo samo nekoliko dana nakon što je kompanija saopštila da napušta zemlju zbog zapadnih sankcija.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>