• 0
 ≫ 

Račun za struju im je postao noćna mora: Godišnji trošak veći od 3.000 evra

 ≫ 

Domaćinstva u Britaniji su značajno pogođena aktuelnom, prolongiranom krizom

  • 0
struja, lampa, sijalica

Foto: Freepik

Šef Ofgema, britanskog regulatora za energetiku, Džonatan Brearli, izjavio je danas da se očekuje da će gornja granica cene za najviše korišćenu potrošačku tarifu električene eneregije dostići u oktobru 2.800 funti (oko 3.499,16 dolara ili 3.268 evra) godišnje, po domaćinstvu.

Predloženo ograničenje bi predstavljalo značajan skok sa sadašnjih 1.971 funti što je iznos, koji je kada je uveden u aprilu, već predstavljao poskupljenje struje za više od 50 posto u odnosu na nivo pre toga, izveštava Rojters.

Ukoliko bude usvojeno, ograničenje od oko 2.800 funti u oktobru nadmašiće predviđanja kompanije "Cornwall Insight", koja je ranije objavila da analitičari očekuju porast računa za struju na prosečnih 2.595 funti godišnje.

- Aktuelna promena cena na tržištu gasa je bez sumnje događaj koji se dešava jednom u generaciji, i koji nije viđen od naftne krize 1970-ih - rekao je Brearli.

Video: Rat u Ukrajini uticao na inflaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>