• 0

Delegacija Britansko srpske privredne komore posetila BAT fabriku u Vranju

U okviru Trgovinske misije (Serbian Trade Mission), koja se održava od 23. do 27. maja u organizaciji Britansko srpske privredne komore, delegacija komore, na čelu sa predsednikom dr Dejvidom Lendsmenom (David Landsman), posetila je British American Tobbaco fabriku u Vranju

  • 0
Poseta BAT fabrici u Vranju

Foto: Ivana Minić

Posetom kompaniji BAT, najvećem britanskom investitoru u Srbiji, započeta je turneja u okviru projekta Trgovinske misije, koji je osmišljen kako bi se stavio akcenat na razvoj različitih sektora privrede i društva u Srbiji, a sa ciljem osnaživanja veza i saradnje između Velike Britanije i Srbije.

Tokom posete, delegacija je imala priliku da se uveri da je BAT pored značajnih investicija u modernizaciju vranjanske fabrike, uspeo da sačuva svako radno mesto tokom kriznog perioda i nastavio da pruža doprinos srpskoj privredi uprkos svetskoj krizi.

Poseta BAT fabrici u Vranju

Foto: Ivana Minić

Pored toga, članovi komore uverili su se u izuzetne rezultate kompanije na polju održivosti, koji pokazuju smanjenje odlaganja otpada na deponiji za 35 odsto, smanjenje emisije ugljen-dioksida za 56 odsto i reciklažu otpada od čak 95 odsto. Takođe, članovi komore bili su u prilici da utvrde da se u okviru fabrike koristi 100 odsto struje iz obnovljivih izvora, kao i da je u toku postepeni prelazak na korišćenje prirodnog gasa umesto mazuta, uz značajno smanjenje emisija.

Poseta BAT fabrici u Vranju

Foto: Ivana Minić

Zaključak delegacije, koja je posetila BAT fabriku u Vranju, bio je da se kompanija svojim dostignućima na polju održivosti uvrstila u regionalne lidere u trci za karbonsku neutralnost, a iz fabrike su potvrdili da će taj cilj i ostvariti do 2023. godine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>