• 9

U kafiću im česmovaču naplatili 2 evra: "Pa, ovde je pivo jeftinije"

Ako računate, flaša vode košta 6 evra

  • 9
Austrija kafe voda račun

Foto-ilustracija: Shutterstock

Vlasnici kafića i restorana trude se da ugrade cene i prate inflaciju pa gosti sve češće ostaju iznenađeni šta se sve naplaćuje. Tinejdžeri su tako morali da izdvoje dva evra za čašu vode iz česme u jednoj gostionici u Gornjoj Austriji.

Domaćin je rekao da je reč o "hitnoj meri".

Ako to pretvorite i poredite preciznije, litar vode na tom mestu košta šest evra.

"Time proizilazi da je i pivo skoro jeftinije", ljute se tinejdžeri iz Naternbaha i Vajzenkirhena nakon što im je predočen račun za čašu vode iz česme u gostionici Kolmgut. Tokom školske zabave, mladići i devojke od 17 i 18 godina bili su u jednoj lokalnoj diskoteci i posle ponoći otišli ​​u susednu gostionicu na šnicle.

Međutim, vodu su tražili iz drugih razloga.

„Jedna od devojaka se nije osećala dobro i drugar je otišao po vodu. Ne znam da li je rekao da je hitno, ali vratio se sa računom: dva evra za čašu vode“, nerviraju se studenti.

Operater Kolmguta, Klaus Peter Vagner, objašnjava meru ovako: „Mi se time branimo. Preovladalo je to što je do 20 gostiju stajalo u baru i pilo besplatnu vodu. To upošljava radnike, košta, a na šanku se zauzima prostor.” Prilikom naručivanja, svaki gost se obaveštava da čaša vode košta dva evra, a ako neko naruči nešto drugo i "zalije" uz to, besplatno je. Tokom dana u gostionici naplaćujemo 50 centi ako se naruči samo jedna čaša vode“, kaže ugostitelj.

Posle je dodao sledeće: "Da su kolege bile upoznate da je voda za nekoga ko se loše oseća, sigurno bi bila besplatna.“

Da vlasnici restorana pokušavaju da opstanu u skoku inflacije nije novost.  Oni smanjuju veličinu porcija i poslužuju manje količine piva i vina, prenosi magazin „Feniks”, pozivajući se na „Fokus”.

Kako pišu mediji, a i kako se uverila dopisnica Telegrafa, u sve više kafića gosti moraju da se odluče hoće li topli napitak popiti s mlekom ili šećerom.

Video: Titov poslednji batler nam otrkiva tajnu recepta bledske krempite

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anti Švaba

    24. maj 2022 | 20:52

    Uzeli bi vam i crno ispod nokta da mogu pohlepne Švabe

  • Austrija

    24. maj 2022 | 22:06

    Meni u Austriji jos niko nikada vodu nije naplatio pustite vi tinejdzere koji udju i sede a nista nenarucuju vec vodu jel je gratis

  • bojanče84

    24. maj 2022 | 21:10

    Pa i u Češkoj je pivo jeftinije od vode 😁

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>