• 0

Siniša Mali danas u Budimpešti: Glavna tema razgovora sa Sijartom - gas

Ministri će takođe razgovarati i o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje

  • 0
Siniša Mali

Siniša Mali / Foto: Nikola Anđić

Ministar finansija, Siniša Mali, danas je u jednodnevnoj poseti Budimpešti, gde će sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske, Peterom Sijartom, razgovarati o aktuelnoj energetskoj situaciji i obezbeđivanju kapaciteta za skladištenje gasa u toj zemlji.

"Ranom zorom krećemo za Budimpeštu na nekoliko sati, gde ću se sastati sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom. Ovo su poslednje pripreme za sastanak, na kome će nam glavna tema biti obezbeđivanje kapaciteta za skladištenje gasa u Mađarskoj, kako bismo spremno docekali zimu", naveo je Mali na svom Instagram nalogu, gde je objavio fotografiju iz aviona za Budimpeštu.

Ministar finansija je takođe poručio da se "prijatelji poznaju u kriznim vremenima".

Mali i Sijarto će razgovarati i o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, najavilo je Ministarstvo finansija Srbije, a predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u ponedeljak je rekao da će Mali i Sijarto razgovarati i o iznajmljivanju skladišta za 300 do 500 miliona kubnih metara gasa.

- Ako nam neko iseče gas, ne možemo da povučemo više od pet miliona kubnih metara dnevno iz našeg skladišta. Zato nam treba još jedno mesto odakle bismo mogli da povučemo dodatnih pet miliona kubnih metara - rekao je Vučić.

- Važno je što nam premijer Mađarske omogućava da uskladištimo između 300 i 500 miliona kubnih metara gasa", rekao je Vučić objasnivši da bi time osigurali snabdevanje za najteža tri meseca čak i da neko iseče linije snabdevanja - dodao je.

Video: Vučić: Nemačka ima 55 odsto zavisnost od ruskog gasa mi 100 odsto

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>