• 2

Posrnula kompanija koja pravi zamenu za meso "zaposlila" Kim Kardašijan: Biće glavni konsultant za ukus

Akcije proizvođača alternativnog mesa skočile su 7%

  • 2
Kim Kardašijan, Pit Dejvidson

Foto: Tanjug/AP

Kompanija koja se bavi proizvodnjom tzv. zamena za meso, kao što su biljne pljeskavice, uspela je da privuče pažnju jedne od najpopularnijih ličnosti današnjice - Kim Kardašijan.

Naime, kako piše Blumberg, "Beyond Meat" je potpisao uticajnu Kim, koja broji više od 300 miliona pratilaca na Instagramu, kao svog "glavnog konsultanta za ukus".

Tržište alternativa za meso raste godinama unazad, a sada dobija i novog, moćnog "saveznika", u nastojanju da postane dominantno. Nije izvesno koliko će biti uspešan u toj nameri, jer ljubitelji mesa nisu skloni eksperimentisanju tog tipa, ali će im Kim Kardašijan nesumnjivo doneti popularnost.

Štaviše, akcije ovog proizvođača alternativnog mesa skočile su 7%, nakon vesti o saradnji.

Kardašijan, koja inače često objavljuje fotografije svog dobro opremljenog frižidera na društvenim mrežama, rekla je da će svoje omiljene "Beyond Meat" proizvode podeliti, što je i učinila upravo na ovoj mreži.

U objavi na Instagramu rekla je da je inspirisana misijom kompanije, a u izjavi za "Beyond Meat", kazala je da njeni, tj. odabrani proizvodi koriste "i ljudima i planeti". Kim će biti i zvezda nove reklamne kampanje ove kompanije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Možda ovaj potez dolazi baš u pravom trenutku za "Beyond Meat", koji se bori da održi raniji tempo rasta usred pojačane konkurencije, ali i zbog otvorenih pitanja o privlačnosti i zdravstvenoj ispravnosti proizvoda.

Treba reći da su im akcije, u poslednjih 12 meseci, pale za oko 80% i trenutno su ispod cene date u inicijalnoj javnoj ponudi kompanije 2019.

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>