• 0

Telekom Srbija: "Nismo izgubili spor"

Spor nije okončan, navodi kompanija Telekom u saopštenju

  • 0
Kreditna kartica, mobilni telefon, biznis Foto: Shutterstock

Povodom informacija da je kompanija Telekom Srbija izgubila spor u korist United Grupe, državni operater se oglasio saopštenjem. Kako navode, Telekom nije izgubio na sudu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Dužnost nas kao kompanije jeste da javnost obavestimo o istinitom razvoju događaja koji se tiče navodnog gubitka spora u korist kompanija United Grupe. U vezi sa tim, Telekom Srbija je iskoristio svoje zakonsko pravo da se obrati Privrednom sudu u Beogradu, kako bi se utvrdilo da su članice United Grupe izvršile radnje nelojalne konkurencije kršenjem kodeksa poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja iznošenjem neistinitih i uvredljivih tvrdnji i podataka o kompaniji Telekomu Srbija, usmerenih na narušavanje njenog ugleda i poslovanja.

Ishod je zapravo sledeći – Privredni sud u Beogradu je doneo prvostepenu nepravosnažnu presudu koja nema nikakvo pravno dejstvo sve dok viša sudska instanca ne odluči o žalbi koju ćemo svakako podneti. Time je sasvim jasno i očigledno da spor nije konačan.

Razlog podnošenja naše tužbe jeste da se pred sudskim institucijama pokaže i dokaže da se mediji u vlasništvu United Grupe zloupotrebljavaju za nelojalne obračune sa konkurencijom. S tim u vezi, Telekom Srbija će preduzeti sva dalja pravna sredstva u borbi za pravdu", navodi se u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>