• 0
 ≫ 

Vučić u Bubanj potoku, kontroliše radove na Obilaznici: "Teško ćemo završiti do kraja decembra"

 ≫ 

Uređenje 12,7 kilometara od Orlovače do Bubanj potoka očekuje se do kraja godine. Vučić najavio razgovor telefonom sa Putinom u nedelju u 11 sati

  • 0
Vučić, Bubanj potok

Foto: Printskrin/Tanjug/YouTube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je gradilište Sektora 6 obilaznice oko Beograda, od tunela Streževica do Bubanj Potoka, dužine 9,6 kilometara i zatražio od izvođača da ubrzaju radove.

Plan je da se sledećeg meseca pusti sektor 5.

Na sektoru pet i šest ovog važnog putnog pravca uz domaće podizvođače angažovan je veliki broj radnika azerbejdžanskog "AzVirt"-a i kineske kompanije " Power Construction Corporation of China".

U pripremnom materijalu, dostavljenom predsedniku Srbije, navodi se da je rok za završetak kompletnih radova - 6. april, međutim, ostaje da se vidi da li rok biti probijen. "Dobro je ako stignemo da uradimo ovo i do kraja marta, bilo bi sjajno i do kraja decembra, ali u to ne verujem".

- Ovo ovde je divan pogled, raste srpska ekonomija, izmestićemo saobraćaj teretnih kamiona iz BG. Ljudi će moći bolje da dišu - kazao je Vučić, i najavio veliki most preko Dunava do Vinče.

- Ali, da li sve to znači da treba da budemo uvek zadovoljni, ovakvim kašnjenjem? Ne znači.

Auto put, Obilaznica oko Beograda kod Bubanj potoka

Foto: Nikola Tomić

Ponavlja i da su skočile sve cene, kamena, cemente, čelika, gasa. "Paničili smo kada je nafta bila 90 dolara, a danas je 114 dolara, a na to ne možemo da utičemo. Sada je gas jeftiniji jer je leto, ali ko će da plaća kada dođe zima... Ali, imaćemo drugačiji aranžman. Uradićemo rekonstrukciju u Banatskom dvoru, zajedno sa Rusima", istakao je.

Samo rekonstrukcija tih cevi košta 17 miliona evra.

- Srbija mora da radi i grad, da gleda u sebe, da razmišlja o sopstvenom napretku - rekao je Vučić, najavivši i obilazak Moravskog koridora uskoro.

Vučić se dotakao i cene šećera, rekavši da "nemamo probleme s količinama". Biće, kaže, i dovoljno brašna, soli, ulja.

Video: Radnici ubrzano rade na putu Kokin Brod - Banja, proveravali smo stanje na terenu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>