• 0

"Uspešna poslovna žena u Srbiji više nije san"

Ministarka je istakla da su pripadnice nežnijeg pola sve više prisutne u političkom, ekonomskom i poslovnom svetu naše zemlje

  • 0
MATIC KIKLIJAS IZJAVE Tatjana Matić / Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Uspešna poslovna žena i preduzetnica u Srbiji više nije san - rekala je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, na svečanosti povodom dodele priznanja nacionalnog konkursa "100 uspešnih poslovnih žena" u Palati Srbija u Beogradu.

Matićeva je istakla da su pripadnice nežnijeg pola sve više prisutne u političkom, ekonomskom i poslovnom svetu naše zemlje.

Priznanja je dobilo 100 žena koje su preduzetnice, osnivači ili zakonski zastupnici malih preduzeća sa teritorije Srbije, i koje su svojim radom doprinele privrednom razvoju kako svoje lokalne zajednice, tako i čitave zemlje.

Ministarka Matić, vd direktor Pošta Srbije, Zoran Ðorđević, i savetnica grupacije Intesa Sanpaolo za CEE oblast, Draginja Ðurić, uručili su danas nagrade.

Pošta Srbije pokrenula je od 8. marta do 8. aprila prvi nacionalni nagradni konkurs "100 uspešnih poslovnih žena", pod sloganom "Najbolje tek dolazi", u cilju osnaživanja i promocije ženskog preduzetništva.

Predstavnici komisije za dodelu priznanja bile su Draginja Ðurić, predsednica Izvršnog odbora kompanije "Dunav osiguranje", Ivana Soković, a komisijom je predsedavala ministarka Matić. Ona je kazala da Vlada Srbije kontinuirano pruža podršku u osnaživanju i ekonomskom osamostaljivanju žena u našoj zemlji.

- Moguće je u Srbiji biti uspešna preduzetnica, majka i stub porodice - rekla je i dodala da je od izuzetnog značaja za čitavu državu da žene u našoj zemlji izađu iz senke patrijarhalnog društva i aktivno se uključe u poslovni svet.

Kazala je da i uz sve napore i podršku vlade, žene u Srbiji još nisu dovoljno aktivne u poslovnom okruženju i navela da je stopa zaposlenosti žena u zemlji za 14,7 odsto manja nego muškaraca.

Video: Glumica Bojana Grabovac o tajnama iza kamere: Kakav je posao umetnika, a kakav biznismena

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>