• 0

Zarade veće 45 odsto: Epl rešio da odreši kesu

Kompanija ima jasan plan: da zadrži talente

  • 0
iPhone Apple telefon

Foto: Unsplash

Epl povećava plate za radnike usred rastuće inflacije, zategnutog tržišta rada i napora sindikata među zaposlenima koji su plaćeni po satu.

Proizvođač ajfona je u sredu rekao zaposlenima, putem mejla, da kompanija povećava svoj ukupni budžet za kompenzaciju. Početna plata za radnike plaćene po satu, u SAD, porašće na 22 dolara ili više (procena na osnovu tržišta), što je povećanje od 45% u odnosu na 2018.

Očekuje se da će početne zarade u SAD takođe porasti.

"Podrška i zadržavanje najboljih članova tima na svetu nam omogućava da isporučimo najbolje, najinovativnije proizvode i usluge za naše kupce", naveo je portparol Epla u saopštenju. "Ove godine, kao deo našeg godišnjeg procesa revizije učinka, povećavamo ukupni budžet za nadoknade".

Epl, ipak, nije jedina velika kompanija koja radi na ovom planu. I Majkrosoft se bori da zadrži talente, te je radnicima ovog meseca rečeno da će kompanija skoro udvostručiti svoj globalni budžet za povećanje plata - zasnovanim na zaslugama.

Treba reći i da se poslednjih meseci Epl suočava sa neobičnim "nemirima" među radnicima. Nezadovoljstvo vlada među maloprodajnim radnicima, ali i među inženjerima - oni jesu dobro plaćeni, ali je njihov problem što ne žele da se vrate u kancelariju, a Epl to očekuje.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>