• 1

Ponovo viđena megajahta drugog najbogatijeg Rusa? Ovo bi mogla biti naredna destinacija

Podsećamo, Italija, Španija i druge evropske vlade zaplenile su vile, bankovne račune i luksuzne automobile koji pripadaju najbogatijim građanima Rusije

  • 1
Leonid Mikhelson  Leonid Mihelson

Foto: Profimedia/Yegor Aleyev/TASS

Ultraluksuzna superjahta, vredna 150 miliona dolara, koju povezuju sa drugim najbogatijim čovekom Rusije - Leonidom Mihelsonom, koji se suočava sa sankcijama, ponovo se pojavila nakon skoro dve nedelje.

Ipak, prema pisanju Blumberga, lokacija ostaje nepoznanica.

Jahta Pacific od 85 metara, koja može da primi dva helikoptera, krstari ovih dana pored Malte u Sredozemnom moru, nakon što se oko 20. maja pojavila u blizini Kanarskih ostrva.

Njujorška agencija navodi da bi naredna destinacija mogla biti Port Said, grad u Egiptu. Inače, španske vlasti su zaplenile najmanje četiri luksuzna plovila povezana sa sankcionisanim oligarsima, nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Nakon što stigne do Egipta, Pacifik bi možda mogao da nastavi do Maldiva ili Turske, gde su utočište potražile i neke druge jahte povezane sa sankcionisanim Rusima.

Ruski oligarsi i tajkuni su pod sve većom "lupom", dok se rat u Ukrajini proteže u svoj četvrti mesec. SAD i Velika Britanija su među zemljama koje koriste sankcije da kazne one koji su najbliži predsedniku Vladimiru Putinu zbog invazije.

Podsećamo, Italija, Španija i druge evropske vlade zaplenile su vile, bankovne račune i luksuzne automobile koji pripadaju najbogatijim građanima Rusije. Već je zaplenjeno više desetina jahti, vrednih više od 2,25 milijardi dolara.

Turska je, recimo, bila popularna destinacija za ruske megajahte, uključujući Titan od 100 miliona dolara, koji pripada milijarderu Aleksandru Abramovu.

Mihelsona, 44. najbogatijeg čoveka na svetu sa bogatstvom od 26,5 milijardi dolara, sankcionisale su Velika Britanija i Kanada početkom aprila. On je glavni izvršni direktor Novateka, najvećeg nezavisnog dobavljača prirodnog gasa u Rusiji.

Novatek je takođe i na američkoj listi sankcija, iako se sam Mikhelson ne suočava sa američkim sankcijama.

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi6

    26. maj 2022 | 17:15

    Naravno da je drugi najbogatiji u rusiji,kad je putin stotine miljardi ukrao narodu i jos ga gurnou u rat....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>