• 7
 ≫ 

Prodat gigant bivše SFRJ čiji je usisivač imao svako: Šta je sve kupljeno za 390 miliona

 ≫ 

Privatizacija „Aparata” započeta je 2005. godine i nikad nije sprovedena, pogoni su zatvoreno 2008. a 2018

  • 7

Fabrika uređaja za domaćinstvo u stečaju, „Sloboda aparati” iz Čačka, prodata je kao pravno lice prekjuče, na javnom nadmetanju u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, koja upravlja ovim dužnikom.

Kupac je po ceni od 390 miliona dinara postao tročlani konzorcijum kojeg sačinjavaju DOO za proizvodnju, trgovinu i usluge „EVROPA CBA” iz čačanskog naselja Ljubić koji je i predstavnik konzorcijuma, zatim „Kit komerc”, DOO iz Beograda – Čukarica i čačansko preduzeće „Trgojug DOO za trgovinu i posredovanje – navodi se u saopštenju o prodaji kojeg poseduje agencija RINA.

Inače, preduzeće „Trgojug” osnovano je 2001. godine i na ovom području uživa ugled uspešnog kolektiva čiji je zakonski zastupnik i direktor Radoman Đurović.

Početna cena na nadmetanju u Beogradu bila je 126,3 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti, a na nadmetanju je učestvovalo čak šest zainteresovanih kupaca sa položenom kaucijom.

Predmet prodaje na ovom nadmetanju bilo je 15 objekata „Aparata”, fabričkih hala i drugih poslovnih zgrada, koje su ili u mešovitoj svojini stečajnog dužnika, ili s pravom državine ili kao vanknjižno vlasništvo. Zatim, oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Istog dana kad je nadmetanje održano, 25. maja, komisija za sprovođenje prodaje proglasila je postupak uspešnim.

Privatizacija „Aparata” započeta je 2005. godine i nikad nije sprovedena, pogoni su zatvoreno 2008. a 2018. Privredni sud u Čačku proglasio je bankrotstvo preduzeća.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer

    27. maj 2022 | 11:17

    Sve što je vredelo u ovoj zemlji mangupi upropastili pa sada ljudi rade kod Azijata kao robovi. Kada počnem da se prisećam koje smo sve uspešne industrije imali sa kvalitetnim proizvodima, a sada smo spali na to da radimo samo najprljaviju tehnologiju koja je u većini zemalja zabranjena, plače mi se. Ne čudi me što sve više mladih i pametnih beži odavde.

  • Kole

    27. maj 2022 | 10:57

    Ode sve na dobos.

  • BATA

    27. maj 2022 | 11:00

    Bravo za stecaj Stanova 16 ...pa oni su sve islatili

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>