• 15

Ako ste krenuli ovog vikenda u Grčku proverite naše cene: Ima svega na policama, ali ulje je papreno

Kako svedoči naš reporter, prodavnice su pune, ali je cena ulja dosta visoka

  • 15
Cene, ulje, šećer, Grčka Foto: Telegraf.rs

Na mnogim grčkim ostrvima hrana je poskupela, a turisti zabrinuti za svoj budžet. Ono što je dobra vest jeste da su police zaista pune za razliku od nekih rafova u evropskim prestonicama.

Najave da inflacija utiče na ulje, šećer, ali i struju navodi mnoge da se presabiraju koliko novca da ponesu na odmor.

Oni koji žele da sednu u restoran, giros će platiti i sedam evra, ali su na kioscima brze hrane giros i suvlaki po 2,7 evra. Hleb u nekim prodavnicama košta 2,5 evra, ali može da se nađe i za manje novca.

Kako svedoči naš reporter, prodavnice su pune, ali je cena ulja dosta visoka. Fotografisali zbog toga kukuruzno i suncokretovo i naravno maslinovo ulje kako biste mogli da poredite cene.

Statistički podaci pokazuju da su u Grčkoj poskupeli voće, povrće, ulje, mast, hleb, mesni proizvodi. Giros u restoranu, kako se kaže „na tanjiru“ je 350 dinara skuplji, o tome čitajte u našem posebnom tekstu. 

Za ulazak turista u Grčku više nije obavezan ni PLF formular, to jest popunjavanje (Passenger Locator Form) prijave koja je bila obavezna. Takođe, ukoliko je neko primio sve tri doze vakcine protiv kovida, EU digitalni sertifikat za Grčku traje neograničeno i biće važeći i nakon vraćanja mera 1. septembra.

Aperol špric na plaži služe sa 8, 5 evra, dok je šoljica "fredo kapućina" 5 evra. Pivo je 4, 5 evra (malo) dok su cene peciva ostale mahom iste.

Da li vi planirate u Grčku narednih nedelja? Pišite nam u komentarima.

Video: Zašto turisti ne mogu da se zasite ovog grčkog specijaliteta: Probali smo kraljevski giros

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    27. maj 2022 | 19:12

    Svaki Srbin popoje 10 lotara "zejtina" za 10vdana letovanja tako da je baš skupo ove godine a pogotovu što pojede i džak brasna dok je na plazi tako da će bas biti skupo ove godine...

  • Tt

    27. maj 2022 | 18:43

    Cene u Grckoj je njihova politika ali zbog cega su nase osiguravajuce kuce drasticno povecale cene putnog zdravstvenog osiguranja? Evro za dan nema vise, verovatno u eri povecanja cena hrane i energenata zbog rata hoce i oni da izlacare ljude.

  • xx

    27. maj 2022 | 22:16

    Giros za poneti,pivce iz samoposluge,predivno more i sunce:) Ko jos ide u Grcku da kuva?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>