• 7

Iz APR-a poručuju: Ponuđač mora da ima zakonskog zastupnika, inače se briše iz Registra

Uz prijavu promene zakonskog zastupnika ponuđača prilaže se i uverenje iz kaznene evidencije za zakonskog zastupnika

  • 7
Ugovor, potpisivanje, predbračni ugovor

Foto: Shutterstock

Agencija za privredne registre (APR) podsetila je na obavezu da sva lica registrovana u Registru ponuđača imaju obavezu registracije podataka o promeni zakonskog zastupnika.

Obaveza registracije podataka o promeni postoji i nakon što su promenu registrovali u statusnom registru. Kako navode, zakonima o javnim nabavkama i o postupku registracije propisano je da je podnosilac dužan da Agenciji podnese registracionu prijavu promene podatka o ponuđaču u roku od 15 dana od dana nastanka promene ili dokumenta, koji su predmet registracije.

Uz prijavu promene zakonskog zastupnika ponuđača prilaže se i uverenje iz kaznene evidencije za zakonskog zastupnika.

Kako se navodi, Registrator Registra ponuđača ima mogućnost pribavljanja dokumentacije po službenoj dužnosti i to podatka da li se novi zastupnik privrednog društva nalazi u kaznenoj evidenciji ili ne. Ukoliko se novi zastupnik nalazi u kaznenoj evidenciji mora lično da se obrati MUP-u, radi dobijanja izveštaja iz kaznene evidencije.

APR navodi da će u slučaju kada ponuđač nema upisan podatak o zakonskom zastupniku, registrator po službenoj dužnosti brisati to pravno lice iz Registra ponuđača.

Video: Vlada uvela ograničenu cenu šećera: U prodavnicama i marketima ne smeju da prodaju po većoj od ove

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>