• 11
 ≫ 

Vučić: Sledi značajno uvećanje penzija po švajcarskoj formuli

 ≫ 

Naglasio je da su penzionerima mnogo veće penzije nego pre, pošto prate rast plata i da će naredno povećenje biti značajno i zbog veće inflacije

  • 11
Aleksandar Vučić obišao skladišta Republičke direkcije za robne rezerve Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će penzioneri dobiti značajno povećanje penzija, po švajcarskoj formuli za usklađivanje rasta penzija, i poručio da će država nastaviti da brine o penzionerima, kao i da je uvek spreman sa njima da razgovara.

Na pitanje novinara da li je spreman da razgovara sa penzionerima pošto je to od njega tražilo jedno udruženje sindikata penzionera, Vučić je rekao da nije dobio poziv ni od jedne organizacije, ali da je svakako spreman na razgovor, samo da vidi koje su teme.

Naglasio je da su penzionerima mnogo veće penzije nego pre, pošto prate rast plata i da će naredno povećenje biti značajno i zbog veće inflacije.

Vučić je dodao da pojedini penzioneri imaju sada i za 20.000 veću penziju nego pre sniženja.

Dodao je da će u naredne tri meseca razgovarati sa penzionerima uvećanju koje ima sledi po švajcarskoj formuli.

Podsetio je da su penzioneri dobili jednokratnu pomoć od po 20.000 dinara, što je oko 1.600 dinara više mesečno.

- Spreman sam za razgovor sa penzionerima i brinućemo o njima - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    29. maj 2022 | 17:32

    Svaka čast, ovo znači da Srbija i dalje ima dobar rast i očekujem novo povećanje i plata i penzija.

  • Dragan

    29. maj 2022 | 13:29

    Moja majka ima penziju 17000 sa tim tvojim povecanjima njoj podignes za po 500 dinara a nekim drugim za po 5000 posteno nema sta

  • Ana56

    29. maj 2022 | 13:55

    Kad penzioneri dobiju povisicu po svajcarskoj formuli, jedanput godisnje,to je inflacija vec odavno pojela. Imalo bi smisla raditi uskladjivanje 2 x godisnje, a u ovako kriznim situacijama mozda i kvartalno. Sve ostalo je cista demagogija. Davanje pomoci ne predstavlja povecanje penzije a i glupo je da svi dobiju jednaku pomoc. Bolje da se ustanovi socijalni fond u okviru budzeta Srbije, a ne u Fondu PIO, iz koga bi se dotirale najnize penzije, do nivoa minimalne. Drzava da smanji rasipanje na nebitne stvari i preglomaznu partijsku administraciju i obrati malo paznju na svoje gradjane, mlade i najstarije, jer su najugrozeniji,umesto sto deli sakom i kapom tzv.stranim investitorima. Za njih, OK je da dobiju neke podsticaje, ali uz snaznu drzavnu kontrolu njihovog ispunjavanja obaveza, kao i postovanja prava radnika, jer to su gradjani Srbije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>