• 1

Paris Hilton za sebe kaže da je "kraljica metaverzuma": Svoje prvo NFT delo prodala za paprenu cifru

- Uvek sam bila pritajeni štreber, tako da sam bila opsednuta svime što ima veze sa tehnologijom i budućnošću - istakla je naslednica Hilton imperije

  • 1
Paris Hilton Foto: Profimedia/Jevone Moore / SplashNews.com

Bentli boje fuksije vozi se krivudavim pustinjskim putem ka ulazu u Neon karneval, after parti koji se održava svake godine tokom muzičkog festivala Coachella.

Stigla je i glavna zvezda, Paris Hilton.

Ima kikice, nosi blistavo ružičasti kombinezon koji se slaže sa čizmama na platformu, i pozdravlja obožavaoce na crvenom tepihu, dok kreće na prepun plesni podijum i na kraju pronalazi put do kartinga. Tim rečima CNN Money opisuje virtuelno iskustvo Hiltonove na popularnoj gejming platformi Roblox.

Paris, inače, svake godine - lično - prisustvuje žurci, ali se ova opisana scena odigrala prošlog meseca u Paris World-u. Skoro 400.000 korisnika Roblox-a posetilo je njen virtuelni Neon karneval tog vikenda sredinom aprila, što je oko 40 puta više od broja ljudi koji su bili na stvarnom događaju.

Inače, ovaj digitalni događaj je sponzorisao Levi's, a delimično ga je dizajnirao Brent Bolthaus, osnivač originalnog Neon karnevala. U Paris World-u korisnici takođe mogu da kupe virtuelnu odeću, rezervišu vožnju džet skijem ili plate da bi dobili pristup VIP delu kluba.

- Uvek sam bila pritajeni štreber, tako da sam bila opsednuta svime što ima veze sa tehnologijom i budućnošću - rekla je naslednica Hilton imperije za CNN Business u intervjuu prošlog meseca. Dodaje da je njen novi nadimak Kraljica metaverzuma (eng. The Queen of the Metaverse).

Inače, nije tajna da je Paris oduvek bila trendseter, "influenser pre influensera" - kada se taj pojam ustalio na društvenim mrežama poput Instagrama. Setimo se rijaliti programa The Simple Life iz davne 2003. godine.

Ali Hiltonova, praunuka hotelskog mogula Konrada Hiltona, takođe radi na tome da redefiniše svoj javni imidž uspešne poslovne žene i učvrsti svoj status inovatora. Nedavno je prihvatila i dva nova trenda u tehnologiji: metaverzum i nezamenljivi token (NFT).

NFT token digital Foto: Pixabay

Amerikanka je investirala u više tehnoloških kompanija, uključujući podršku pokretanju digitalnog avatara Genies i aplikaciju za animaciju immi. Takođe je kupila Bored Ape Yacht Club NFT, skupu i veoma traženu kolekciju koja je privukla kupce. Kreirala je i svoje NFT umetničko delo.

Jedan od njenih najnovijih NFT komada, pod nazivom "Iconic Crypto Queen", kreiran je u saradnji sa popularnim NFT umetnikom Blejkom Ketrinom, i prodat je za 1,111 miliona dolara. Inače, Paris se 2019. pojavila kao jedan od prvih promotera NFT-a među poznatima. Sopstvene nezamenljive tokene pokrenuli su i Snup Dog, Lindzi Loan, Šon Mendes.

Podsećamo, i Dejvid Bekam je ovog meseca ušao u svet metaverzuma.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svedok

    2. jun 2022 | 09:02

    Ova je zena glumeci budalu zaradila skoro milijardu dolara.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>