• 20
 ≫ 

Dolaze kod nas po brašno, ulje, šećer, mleko: Prelaze Drinu zbog, kako tvrde, nižih cena

 ≫ 

"Dva hleba u Malom Zvorniku koštaju 70 dinara, što je oko 1,20 KM, a kod nas se jedan ne može kupiti za manje od 1,50 KM", kaže predsednik Udruženja penzionera u Zvorniku

  • 20
Frižider u supermarketu Foto: Shutterstock

Stanovnici Zvornika i drugih okolnih mesta u Republici Srpskoj sve češće prelaze Drinu ovih dana da bi u Srbiji kupili osnovne prehrambene proizvode koji su, zbog ograničenih cena, znatno jeftiniji nego u tamošnjim radnjama.

U Malom Zvorniku i Loznici kilogram šećera stoji oko 1,50 KM (0,7 evra), a u Zvorniku dve marke, odnosno 1 evro. Litar ulja u Srbiji košta oko 200 dinara, dok se u RS ne može naći za manje od 5,5 KM.

Kako prenosi Poslovni dnevnik, uočljive su velike razlike u ceni i drugih proizvoda poput hleba, brašna i mleka, što je građanima Zvornika i više nego dovoljan razlog da svakodnevno dolaze u našu zemlju.

Brane Mihajlović, predsednik Udruženja penzionera u Zvorniku, tvrdi da 90% građana kupovinu osnovnih prehrambenih proizvoda obavlja u Malom Zvorniku.

- Dva hleba u Malom Zvorniku koštaju 70 dinara, što je oko 1,20 KM, a kod nas se jedan ne može kupiti za manje od 1,50 KM. Mlečni proizvodi su jeftiniji za 20% posto, a znatno su niže i cene povrća, brašna, kao i gotovo svih drugih namirnica - kaže Mihajlović.

Ova masovni "prelazak" zarad kupovine potvrđuju i trgovci u pograničnim mestima kao što su Loznica, Mali Zvornik i Priboj, navodeći da prehrambene proizvode poslednjih meseci kupuju više nego inače.

- Kupci iz RS mesecima masovno dolaze u kupovinu kod nas i najviše uzimaju šećer, ulje i brašno - rekla je Željka Vasiljević.

Video: Protest pijačnih prodavaca, neće fiskalne kase

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>