• 3

Pripadnicima službi bezbednosti ključevi za 438 stanova: U Beogradu gradnja još 3.000

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Stefanović istakao je da Srbija ne zaboravlja na svoje heroje

  • 3
Momirović, bezbednjaci

(photo credit MGSI Đ.K)

Pripadnicima službi bezbednosti danas su uručeni ključevi za još 438 stanova u novoizgrađenim objektima u naselju Jugovićevo u Novom Sadu.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović je tom prilikom izjavio da izgradnjom stanova za snage bezbednosti Srbija rešava višedecenijski problem.

Ključeve su uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar građevinarstva Momirović, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, kao i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Bojan Jocić.

Dodeli je prisustvovao i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

"Rešavanje stambenog pitanja za pripadnike službe bezbednosti je veliki i ambiciozan poduhvat, a država Srbija je spremna za to, jer znamo da to predstavlja osnovni problem za one koji svakodnevno brane našu zemlju, rekao je Momirović prilikom dodele ključeva.

Momirović je istakao da je na teritoriji cele Srbije završeno skoro 5.000 stanova i da će se u narednoj fazi u Novom Sadu graditi još 1.500 stanova, u Beogradu još 3.000 stanova, kao i da će se nastaviti gradnja širom zemlje.

"Moramo biti ponosni na ovo potpuno novo i urbanistički fenomenalno postavljeno naselje, sa najvišim standardima energetske efikasnosti", dodao je Momirović.

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Stefanović istakao je da Srbija ne zaboravlja na svoje heroje, na one koji, osim što brinu o svojim porodicama, brinu i o velikoj zajedničkoj porodici Srbiji.

Novi Sad je najveće gradilište stanova za pripadnike snaga bezbednosti sa ukupno 1.972 stanova, 548 iz I A faze dok broj stanova u I B fazi iznosi 1.424 u okviru kojih se nalaze i 438 stanova za koje je danas obavljena primopredaja ključeva.

"Ovo naselje jako lepo izgleda, a Grad je samostalno investirao 1,6 milijardi dinara. I obezbedili smo još jednu lokaciju za ovu namenu, na Bulevaru Evrope", naglasio je gradonačelnik Novog Sada.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević izrazila je zadovoljstvo zbog toga što država brine o onima koji brinu o opštoj bezbednosti, kao i zbog toga što je i ovog puta, među vlasnicima stanova kojima su ključevi uručeni, petoro boraca i ratnih vojnih invalida.

Video: Cena karte za brzi voz Soko ostaje 400 dinara: Produžen promotivni period za putnike

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milona

    1. jun 2022 | 14:45

    A kad ce dobiti stanove bivsi pripadnici JNA, rodjeni u Srbiji, koji su bili na sluzbi u BiH, Hrvatskoj, i ostalim republikama bivse Jugoslavije? Srami se Srbijo. Neki ubijeni, neki jedva zivu glavu izvukli, ostali bez svega, i dan danas came kao podstanari ili u sobiccima 3x4 u kasarnama. To je 30 godina, ceka se da pomru. Tako nije bilo ni sa 'Zajednickim stanovima' posle II. Svetskog rata. Retki su toliko cekali. Sram da vas bude.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>