• 0

U prodaji lanac sportske opreme koji posluje i u Srbiji: Traže posebnog kupca

Proces prodaje još nije počeo

  • 0
Intersport Foto: Shutterstock

Poljski fond Enterprise Investors traži novog vlasnika za svoju investiciju, piše ljubljanski list Finance.

Poljski fond je preko kompanije Sigur Retail Group pre nekoliko godina preuzeo od Mercatora firmu Intersport ISI i lanac trgovina sportske opreme Intersport u Sloveniji i regionu.

Očekivanja od cene su visoka, a željeni kupac treba da bude trgovačko preduzeće.

Enterprise Investors jedna je od najvećih private equity kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, a od osnivanja 1990. godine, prikupila je sredstva za devet fondova čija vrednost kapitala iznosi više od 2,5 milijardi evra.

Ti fondovi investirali su 2,2 milijarde evra u 151 društvo iz raznih sektora, te izlaskom iz 135 društava ostvarili povrat od 4,2 milijarde evra.

Proces prodaje još nije počeo, međutim, priprema se i o njemu se razmišlja, a prema nekim predviđanjima prodaja bi mogla biti realizovana u drugoj polovini ove godine, što bi uključivalo prodaju kompletnog poslovanja.

Intersport u regionu ima više od 140 prodavnica, uključujući tržišta Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Severne Makedonije.

Video: Sa 8 godina je potpisala ugovor s Najkijem: Lionel Mesi joj je poručio da je genije! Toliko je vešta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>